Lene Grenager Foto: Harald Solberg

Arne Nordheims komponistpris til Lene Grenager

Komponisten og cellisten fikk prisen under Ultimafestivalen torsdag.

Kalender

Ensemble Ernst på Ridehuset

26/05/2024 Kl. 18.00

Oslo

Roger Arve Vigulf og strykere

26/05/2024 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Svåne – Releasekonsert

31/05/2024 Kl. 19.30

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

01/06/2024 Kl. 19:00

Oslo

Komponisten og cellisten Lene Grenager er tildelt Arne Nordheims komponistpris for 2018. Prisen ble overrakt av kulturminister Trine Skei Grande torsdag 20. september, under Ultimafestivalen. Prisvinneren får kr. 200 000 og et diplom.

Som cellist jobber Grenager først og fremst med improvisasjon, hovedsakelig i SPUNK og Lemur og i duo med Sofia Jernberg. Sammen har de spilt konserter i Europa og USA og på festivaler som Moldejazz og Kongsberg Jazzfestival. Lene Grenager samarbeider med utøvere fra ulike tradisjoner. Elektronikk og sampling er en integrert del i flere av hennes verk.

Fra juryens begrunnelse om prisvinneren:
«I det norske komposisjonsmiljøet har prisvinneren tidlig vist vei innen tilnærmingsmåter som i dag anses som ”lingua franca”. Med improvisasjonen i sentrum har hun tatt tak i et gitt materiale, folkemusikalsk- eller annet, og behandlet dette med både komponistens sans for arkitektur og musikerens nærkontakt med stoffet

Om Nordheim-prisen:
Arne Nordheims komponistpris ble opprettet av Kulturdepartementet i 2001 i forbindelse med komponistens 70-årsdag. Prisen blir delt ut annet hvert år under Ultimafestivalen.

I juryen sitter komponist Håkon Berge (leder), journalist, kritiker og daglig leder i NKF Ida Habbestad og komponist og professor Asbjørn Schaathun.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.