Lene Grenager Foto: Harald Solberg

Arne Nordheims komponistpris til Lene Grenager

Komponisten og cellisten fikk prisen under Ultimafestivalen torsdag.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Komponisten og cellisten Lene Grenager er tildelt Arne Nordheims komponistpris for 2018. Prisen ble overrakt av kulturminister Trine Skei Grande torsdag 20. september, under Ultimafestivalen. Prisvinneren får kr. 200 000 og et diplom.

Som cellist jobber Grenager først og fremst med improvisasjon, hovedsakelig i SPUNK og Lemur og i duo med Sofia Jernberg. Sammen har de spilt konserter i Europa og USA og på festivaler som Moldejazz og Kongsberg Jazzfestival. Lene Grenager samarbeider med utøvere fra ulike tradisjoner. Elektronikk og sampling er en integrert del i flere av hennes verk.

Fra juryens begrunnelse om prisvinneren:
«I det norske komposisjonsmiljøet har prisvinneren tidlig vist vei innen tilnærmingsmåter som i dag anses som ”lingua franca”. Med improvisasjonen i sentrum har hun tatt tak i et gitt materiale, folkemusikalsk- eller annet, og behandlet dette med både komponistens sans for arkitektur og musikerens nærkontakt med stoffet

Om Nordheim-prisen:
Arne Nordheims komponistpris ble opprettet av Kulturdepartementet i 2001 i forbindelse med komponistens 70-årsdag. Prisen blir delt ut annet hvert år under Ultimafestivalen.

I juryen sitter komponist Håkon Berge (leder), journalist, kritiker og daglig leder i NKF Ida Habbestad og komponist og professor Asbjørn Schaathun.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev