Terje Tønnnesen

Årets utøver 2007: Terje Tønnesen

Terje Tønnesen er tildelt Norsk Komponistforenings pris «Årets utøver 2007».

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Prisen, som er et vandretrofé, samt sjekk og blomster ble overrakt under NKFs årlige førjulsfest lørdag 2. desember av David Bratlie fra Musikkfaglig utvalg.

Her er utvalgets begrunnelse for tildelingen:

”Årets utøver 2007” tilhører den kategorien av norske musikere som ettertrykkelig har satt sine personlige avtrykk i norsk- og internasjonal musikkultur. Både som bråmoden fiolinvirtuos og som visjonær orkestergründer har han vært en av de viktigste bidragsyterne til det kvalitetsmessige kvantespranget blant norske musikere i de siste decennier.

Til tross for en lavmælt og tenksom personlig legning, har årets utøver en plass i en større norsk offentlighet, ikke bare som toppmusiker, men også som en dristig prosjektbygger, idémaker, og inspirator for stadig nye generasjoner musikere. (Og alt dette uten å ha latt seg besmitte av kjendisviruset!)

Ved siden av sitt virke som solist og pedagog (nå blant annet som musikkprofessor i Gøteborg) forbinder vi prisvinnerens navn med sentrale posisjoner i Oslo Filharmoniske orkester, og ganske spesielt, med Det Norske Kammerorkester som han var med på å grunnlegge i 1977. Det er som solist med, og leder av dette internasjonalt anerkjente kammerensemblet, at kveldens prismottager i størst grad har gjort seg fortjent til å motta Norsk Komponistforenings utøverpris.

Se ellers hjemmesiden til Norsk komponistforening.

Det er Norsk komponistforening som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev