Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: ORUN – «Do Pivete Pro Pivete»

Vi har kommet til runde to i Samspill Sessions, der de seks utvalgte bandene presenterer sin utvalgte låt nummer to. Her får dere møte bandet ORUN igjen, denne gangen med låten «Do Pivete Pro Pivete».

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

ORUN forteller om seg selv at de er to brasilianere og to nordmenn som møttes i Stavanger, der tre av dem studerte på jazzlinja samtidig. Låten gruppa spiller i denne ukas utgave av Samspill Sessions heter «Do Pivete Pro Pivete», som betyr «Fra en venn til en annen».

– It’s like favela language and nicknames stuff, forteller bandets perkusjonist, Eduardo Scaramuzza, som også opplyser oss om at det er pianisten Silas Gomes som har komponert låten, dedisert til en god venn.

I intervjuet med Ballade forteller de om en drivkraft og et budskap for å jobbe med og formidle akkurat denne musikken:
– Musikken vår er jazzmusikk med røtter i brasiliansk tradisjonell musikk. Det ligger et større budskap i musikken vår, det ligger kanskje ganske latent å se budskapet om å formidle en musikktradisjon fra en annen kultur, men denne kulturen eksisterer ikke i et vakuum. Det er holdninger og mennesker der ute som vil rive ned denne typen musikk, og som vil ødelegge kulturen hvor denne har oppstått. Det budskapet må løftes frem, denne musikken er en protest mot autoritative krefter som vil ødelegge samfunn for å tilfredsstille sin egen grådighet.

Yorùbá-språket betyr orun «himmelen» eller «åndeverdenen som går parallelt med vår fysiske verden». Ordet kan også bety «solskinn».

ORUN er:
Silas Gomes – piano
Olav Abildgaard – trommer
Vetle Laupsa – bass
Eduardo Scaramuzza – perkusjon

Les hele intervjuet med ORUN her, hvor du også ser den første livevideoen deres, «Caxixi».

Her ser du liveinnspillingen av «Do Pivete Pro Pivete»:

Les mer om ORUNFacebook og Instagram.

OM SAMSPILL SESSIONS
Samspill og Ballade har startet opp et samarbeid om visning av en serie med korte konsertopptak i Samspill Sessions. Det er organisasjonen Samspill International Music Network som står bak initiativet, interesseorganisasjonen for profesjonelle, internasjonale utøvere bosatt i Norge. Ballade viser videoene til de seks artistene og bandene som er del av Samspill Sessions, der de seks har spilt inn to låter hver på scenen hos Nordic Black Theatre/Caféteatret på Grønland i Oslo. Videoene er produsert av Elisa Bates (foto) og Bernt Isak Wærstad (lyd).

Til vanlig samarbeider Samspill med Cafe Sør i Oslo om konsertserien Sunday World, hvor nye artister og nye prosjekt får vist seg fram på en av Oslos myldrende livescener. Da koronautbruddet gjorde at samfunnet stengte ned i mars 2020 kunne ikke de resterende seks konsertene som var planlagt for vårens Sunday World-program gjennomføres som vanlig. Samspill hadde et ønske om å gi disse artistene et meningsfylt og alternativt tilbud til konserten, og rigget opp for opptak av liveframføringer i videoformat. De seks artistene i Samspill Sessions fikk tilbud om å spille inn og filme to låter hver live på Caféteateret, fordelt på tre intensive produksjonsdager.

Opptakene kommer i denne rekkefølgen:
29. sep. Orun – Caxixi
6. okt. Moisés Gadea – Tortillas
13. okt. Sondre Mæland – Opp og Stå
20. okt. Union of Cousins feat. Ifejilika – Bergen Blues
27. okt. The French Connection – Blanche et Bleue
3. nov. Diasporas – Panha-m bo Leva-m
10. nov. Orun – Do Pivete Pro Pivete
17. nov. Igor & Fetterforeningen – Plast
24. nov. Diasporas – Lua nha Testemunha
1. des. The French Connection – Mon Amie la Rose
8. des. Sondre Mæland – Angst
15. des. Moisés Gadea – Te Doy

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev