Vossa Jazz 2007 (Foto: vossajazz.no)

Vossa Jazz: Trude Storheim ny daglig leder

INTERVJU: Tidligere styreleder Trude Storheim er ansatt som ny daglig leder i Vossa Jazz etter Pål Gjersum. Storheim tiltrer i stillingen for fullt i august. Nytt av året for festivalen er at daglig leder-stillingen er gjort om til en åremålsstilling som varer i fire år. Gjersum fortsetter i festivalens programråd som skal settes sammen etter neste styremøte. – Det er viktig at Gjersum er med, ikke minst for kontinuitetens skyld, sier påtroppende daglig leder Trude Storheim til Ballade.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Carl Kristian Johansen

34-årige Storheim har vært medarbeider i Vossa Jazz siden hun var 18, og var styreleder i 2005-2006. Storheim kommer nå til stillingen som daglig leder fra en jobb som regionleder for Redd Barna i Bergen.

Kan vi få en programerklæring nå som du er ansatt som daglig leder, Storheim?

— Jeg har ikke kommet så langt enda, og jeg skal snakke med styret før jeg går ut og proklamerer med voldsomme statements. Det jeg kan si er at det skal arrangeres en knakende god jazzfestival i 2008.

Du var styreleder under den økonomiske kollapsen til Vossa Jazz i 2006, hvilke lærdommer har du trukket fra den perioden?

— Viktigheten av ryddighet og styring på økonomien. Det er det jeg ser for meg som det viktigste for framtiden også. At man aldri skal bruke penger man ikke har fått inn.

Du er også varamedlem i styret i Nattjazz i Bergen, hvor lenge skal du ha det vervet?

— Jeg tror det er for to år, men jeg må ta en vurdering på om det er hensiktsmessig for meg å være der. Jeg bor i Bergen, og er ute i fødselspermisjon for tiden, så det er ikke så mye som er avklart enda.

Storheim kommer til å tiltre som daglig leder i august måned. Avtroppende daglig leder Pål Gjersum kommer til å fortsette i programrådet til Vossa Jazz. Programrådets øvrige medlemmer er ikke satt enda.

— Programrådet skal settes på første styremøte etter generalforsamlingen, som var forrige uke. Det er viktig at Gjersum er med, ikke minst for kontinuitetens skyld, sier Storheim.

Bein i nesa

Storheim var styreleder under den økonomiske nedturen i 2006 – hvilke kvalifikasjoner har Storheim som gjorde at styret valgte henne, styreleder Magne Kalstad?

— Hun har lang bakgrunn fra Vossa Jazz og har gode kontakter i jazzmiljøet. Hun har bein i nesen som man sa i gamle dager – hun har evnen til å ta tak i ting. Og hun vet hva som skal til for å bringe den jobben Gjersum har gjort videre, sier Kalstad.

Nytt av året er at stillingen som daglig leder har blitt gjort om til en åremålsstilling på fire år.

— Styret ønsker at det skal være en åpning med jevne mellomrom, og vi falt ned på fire år som et fornuftig åremål. Dette luftet vi med alle som var på intervju, og alle syntes det var en god idè.

Kalstad framhever nivået på søkerne til daglig leder-stillingen.

— Vi fikk inn åtte søkere og intervjuet halvparten. Vi hadde helt sikker funnet kvalifiserte folk blant de vi ikke intervjuet også. Vi er overrasket over at vi fikk så mange og kvalifiserte søkere.

Kalstad mener også at det nye styret er en god blanding av nye og erfarne folk, og understreker viktigheten av at festivalen er tidlig ute og ligger i forkant gjennomføringsmessig i forhold til fjoråret.

Vossa Jazz har disse hjemmesidene. Neste festival er 14. – 16. mars 2008.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev