Berit Opheim2 (Foto: Astrid Wyller)

Berit Opheim med bestillingsverk til Vossa Jazz

Bestillingsverket blir urtframført 31. mars på Voss. Verket heter «En Engel Går Stilt» og skal etter framføring på Voss ut på turnè i regi av Rikskonsertene. Turneen omfatter hele den sørlige delen av Norge.

Kalender

«Ein engel går stilt» er navnet på Opheims konsert. Medvirkende blir Ståle Storløkken – tangenter, Gjermund Larsen – fele, Bjørn Kjellemyr – bass, Helge Andreas Norbakken – perkusjon og Asle Karstad – lydtekniker

Berit Opheim er en av Norges fremste vokalister og gjorde i fjor suksess som Nattens Dronning i Rikskonsertenes «Tryllefløyta – Ein folkeopera». I samarbeid med komponist og musiker Ståle Storløkken, forfatter og lyriker Stein Versto er hun klar for å gi publikum salmer og englesang.

Sammen med Storløkken har Opheim komponert ny musikk som er tuftet på folkemusikk, men som har greiner ut til ulike musikkstiler. Deler av denne nykomponerte musikken har fått tekster av Stein Versto. Konserten blir urframført 31. mars 2007 på Vossa Jazz.

— «Eg har eit ynskje om å formidla fargar frå eit indre rom», seir Berit om produksjonen til Vossa Jazz sine hjemmesider.

Med klassisk utdanning gjennom studier ved Bergen Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole i Oslo har Opheim vært en sentral utøver både i tradisjonell folkemusikksammenheng, og sentral i å formidle og fornye tradisjonsmusikk både i Norge og i utlandet. Hun har særlig arbeidet med norsk folkemusikk fra vestlandet og hjembydga Voss.

Opheim har samarbeidet med en rekke musikere og komponister i spennet frå Per H. Indrehus, Nils Økland og Karl Seglem til Lasse Thoresen, Ragnhild Berstad, Grete Pedersen med Oslo Kammerkor og Rolf Lislevand. Hennes medverkning på ulike innspellinger er mange og Berit Opheim er også lærer som blant annet har vært tilknyttet Ole Bull Akademiet.

Opheim blir engasjert som solist både i folkemusikk-, jazz- og samtidsmusikksammenhenger.

I tillegg til å være aktuell med bestillingsverk på Vossa Jazz og Rikskonsertturné våren 2007, er Opheim også aktuell med ny CD på NORCD med navn Den Blide Sol som slippes 31. januar.

Dette er konsertturneen:

* 11. april – Parkteatret, Oslo

* 13. april – Gol kirke
* 14. april – Vinje kirke
* 15. april – Ibsenhuset, Skien
* 17. april – Oppdal Kulturhus
* 18. april – Banken, Lillehammer
* 20. april – Sandnes Kulturhus
* 21. april – Storfjord Kulturhus, Stranda
* 22. april – Eid kirke

Vossa Jazz skjer i perioden 30. mars til 1. april. Vossa Jazz slipper programmet for årets fredag 19. januar. Les Opheims biografi fra MICs nettsider her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev