Trude Storheim (Foto: Vidar Herre/avisa-hordaland)

Vossa Jazz: Overlever og ser framover

Initiativet fra næringslivet og enkeltpersoner på Voss har gitt en positivt konklusjon på den økonomiske krisen i Vossa Jazz. Næringslivet har overtatt artistgjelden og garanterer for utbetalingene, og de største kreditorene ettergir gjeld. I tillegg strømmer det inn penger fra en lokal kronerulling slik at festivalen kan kvitte seg med ytterligere kreditorkrav. Festivalen slipper dermed akkord og kan begynne å tenke framtidige utgaver av Vossa Jazz.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Av Carl Kristian Johansen

Voss Veksel- og Landmandsbank har ettergitt festivalgjeld på 900 000 kroner, i tillegg er det samlet inn om lag 700 000 kroner. Avisa Hordaland skriver at disse pengene er øremerket artisthonorarer og kreditorgjeld av giverne, for å være sikre på at pengene går dit de skal.

Park Hotell på Voss er, sammen med Voss Veksel- og Landmandsbank, blant festivalens største kreditorer.

— Vi bidrar ikke med kontanter, men kommer til å ettergi gjeld, sa direktør Jan Bruse Andersen i Park Hotell til Ballade i forrige uke.

De store summene som har kommet inn den siste uken betyr ikke at festivalen blir helt gjeldfri. Styreleder Trude Storheim sier til Hordaland at den videre driften blir basert på driftskreditt og lån fra Voss Veksel- og Landmandsbank, men at det er nok til å kunne si at det blir festival også i 2007.

— Dette resultatet er det beste vi kunne håpe på, både for festivalen og for samarbeidspartnerne, sier Storheim til Bergens Tidende.

Full uttelling
Dette betyr at artistene har fått maksimal uttelling for å stå på sine krav om få utbetalt fulle honorarer, framfor å gå med på festivalstyrets tilbud om en akkordløsning, slik Trygve Seim og Øyvind Dahlstrøm fortalte til Ballade i forrige uke.

Seim stod bak bestillingsverket ”Reiser” og hadde utstående 140 000 kroner som skulle gå til å betale et ensemble som talte ti mann, mens Dahlstrøm var en av deltagerne i avbestillingsverket ”Flesk”, der musikerne hadde individuelle krav til festivalen.

Fraktgodsen/Voss Jazzklubb
Vossa Jazz er eneste eier i Kulturhuset Fraktgodsen, som huser Voss Jazzklubb, et sted festivalen har tapt innskutt kapital. Det har kommet fram at Fraktgodsen og Vossa Jazz har delt konto, noe som har bidratt til å gjøre det vanskelig å definere hvem som eier pengene.

En konsekvens av dette er at Voss Jazzklubb har avlyst alle planlagte konserter denne høsten. Det betyr at musikere som har bestilt flybilletter for å spille på jazzklubbene blir sittende igjen med regningen. I følge BT hadde jazzklubben booket til sammen seks band og artister.

Det er Lars Mossefinn som står bak Voss Jazzklubb, og han sier til BT at han håper å kunne gjenoppta driften neste sesong. Mossefinn gikk av som daglig leder i Vossa Jazz i sommer. BT skriver Mossefinns avgang var et krav fra Vekselbanken på Voss, før de i det hele tatt ville diskutere festivalens underskudd.

Fraktgodsens videre skjebne er ikke avgjort enda.

Vossa Jazz har generalforsamling den 14. september.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Kulturskolelærer sang

Molde kulturskole

Universitetslektor II i fløyte

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev