Vossa Jazz plakat 2007

Vossa Jazz med overskudd

INTERVJU: Etter det økonomiske rabalderet i 2006 har festivalen kommet tilbake, og kan nå levere et positivt resultat etter årets utgave av Vossa Jazz. Etter å ha fått ettergitt gjeld og samtidig fått samlet inn penger til videre drift, ble Pål Gjersum hentet inn som såkalt ”ryddegutt” for å få festivalen på rett kjøl igjen. Det har Gjersum lykkes med. – Det er enda et stykke igjen til vi snakker om positiv egenkapital, men vi er på rett vei, sier den avtroppende daglige lederen i Vossa Jazz.

Kalender

Av Carl Kristian Johansen

Årets Vossa Jazz gikk med et overskudd på 250 000 kroner i følge Pål Gjersum.

Hva ligger bak årets overskudd?

— Vi har kjørt beinhard kostnadskontroll og budsjettoppfølging. I år så er forholdet at man har brukt noe mindre penger enn det man budsjetterte med, i fjor brukte man mye mer enn budsjettert.

— Inntektssida er noen lunde stabil – vi har mer eller mindre samme type billettinntekter. Litt forskyvninger hit og dit er det alltid. I fjor lå inntektene på 4.091 millioner, i år 4.086 millioner.

— Hele forskjellen går på kostnadskontroll.

På rett vei

I opprydningsarbeidet etter fjorårets festival fikk Vossa Jazz ettergitt gjeld på 1.1 millioner kroner fra Voss Veksel- og Landmandsbank, samtidig ble det samlet inn om lag 700 000 kroner til videre drift av festivalen, hovedsakelig fra lokalt næringsliv på Voss.

Betyr dette at Vossa Jazz nå nærmer seg egenkapital?

— Ja, men den er negativ.

— Det er enda et stykke igjen til vi snakker om positiv egenkapital, men vi er på rett vei. Etter alle innsamlingene og endringene i fjor lå man etter en totalgjennomgang ikke så mye dårligere an etter katastrofeåret i fjor som man gjorde før.

Enstemmighet

Onsdag kveld var det generalforsamling på Voss. Hvordan gikk dette for seg i år, Gjersum?

— Sammenlignet med fjoråret var det en svært rolig og udramatisk generalforsamling. De faste punktene ble gjennomgått, og det var kun enstemmige vedtak over hele linja.

— Det ble bestemt at man skulle fortsette med jazzfestival på Voss.

Enkelt premiss

Gjersum har tidligere vært leder av blant annet Bergen Jazzforum og Nattjazz i Bergen. Gjersum tok Vossa Jazz-jobben i fjor under premisset om at det skulle var i ett år. Han takker derfor av nå, og kommer til å gå tilbake til jobben i management/booking-byrået PJP.

Hvordan ser du på det å ha vært en ”ryddegutt”?

— Jeg ble spurt om å ta en jobb for å få ting til å bli bedre og kontrollerbart. Det var enklere å gjøre når man var inne for ett år. Jeg valgte det som linje og det har alltid vært planen for min del, selv om det var fristende på fortsette når det gikk bra. Nå har jeg mange flotte norske artister jeg skal ta meg av i PJP, sier Gjersum.

Når blir det avklart hvem som blir din etterfølger som daglig leder?

– Jeg vet ikke så mye om det. Prosessen er i full gang, og jeg håper at det skjer veldig raskt. Det jeg vet er at det var veldig mange godt kvalifiserte søkere, det gjør at det kommer til å ta tid. Hadde ikke trodd at så mange kvalifiserte personer ville søke, sier Gjersum.

Ballade har ikke fått kontakt med styreleder Magne Kalstad i Vossa Jazz i dag, men til Bergens Tidende sier Kalstad at en ny daglig leder vil bli ansatt over helgen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev