NorskOrgelfestKnapp20

SOLID! innsats av unge jazzmusikere i Molde

Fire unge jazzband konkurrerte i Molde om prisen Årets unge jazzmusikere 2002. Vinneren ble bandet SOLID!.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

SOLID! består av Steinar Sønk Nickelsen fra Bærum på orgel, Bjørn Vidar Solli fra Skien på gitar og Truls Rønning fra Trondheim på trommer. Alle tre har bakgrunn fra Musikkonservatoriet i Trondheim. Repertoaret består for det meste av egenkomponert materiale, ispedd en og annen standardlåt. Musikken SOLID! spiller er moderne, energisk jazz, formidlet med nerve og engasjement.

”Dette er et kjempeløft,” sier Bjørn Vidar Solli. ”Nå får vi sjansen til å virkelig vise oss frem. De innledende rundene på jazzfestivalene denne våren har i seg selv betydd mye, og denne prisen er enda et sterkt puff i riktig retning.” Prisen innebærer at SOLID! vil få spille på flere av landets jazzfestivaler utover høsten, og neste år er det duket for en landsdekkende turné i regi av Norsk jazzforum og Rikskonsertene.

De fire bandene som deltok var Heidi Skjerve Kvartett, SOLID!, Strange Meeting og Bjørn Vidar Solli Band. Juryen bestod av Bjørn Kjellemyr, Jan Gunnar Hoff, Sigurd Ulveseth, Tore Brunborg og Helge Skansen (juryleder).

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge jazzmusikere, og arrangeres av Norsk jazzforum og Rikskonsertene i samarbeid med festivalene Vossa Jazz, MaiJazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz. Konkurransen finner sted annenhvert år, og tidligere vinnere er Urban Connection (1998) og Ra (2000).

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev