Bokassa 2_Gramart

SOLID! innsats av unge jazzmusikere i Molde

Fire unge jazzband konkurrerte i Molde om prisen Årets unge jazzmusikere 2002. Vinneren ble bandet SOLID!.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

SOLID! består av Steinar Sønk Nickelsen fra Bærum på orgel, Bjørn Vidar Solli fra Skien på gitar og Truls Rønning fra Trondheim på trommer. Alle tre har bakgrunn fra Musikkonservatoriet i Trondheim. Repertoaret består for det meste av egenkomponert materiale, ispedd en og annen standardlåt. Musikken SOLID! spiller er moderne, energisk jazz, formidlet med nerve og engasjement.

”Dette er et kjempeløft,” sier Bjørn Vidar Solli. ”Nå får vi sjansen til å virkelig vise oss frem. De innledende rundene på jazzfestivalene denne våren har i seg selv betydd mye, og denne prisen er enda et sterkt puff i riktig retning.” Prisen innebærer at SOLID! vil få spille på flere av landets jazzfestivaler utover høsten, og neste år er det duket for en landsdekkende turné i regi av Norsk jazzforum og Rikskonsertene.

De fire bandene som deltok var Heidi Skjerve Kvartett, SOLID!, Strange Meeting og Bjørn Vidar Solli Band. Juryen bestod av Bjørn Kjellemyr, Jan Gunnar Hoff, Sigurd Ulveseth, Tore Brunborg og Helge Skansen (juryleder).

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge jazzmusikere, og arrangeres av Norsk jazzforum og Rikskonsertene i samarbeid med festivalene Vossa Jazz, MaiJazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz. Konkurransen finner sted annenhvert år, og tidligere vinnere er Urban Connection (1998) og Ra (2000).

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev