Arnfinn Bjerkestrand

– Bondevik mangler politisk gangsyn

– Når statsminister Bondevik velger å invitere sin israelske kollega til Molde under årets jazzfestival, tyder det på at Bondeviks selvbilde er vesentlig større enn hans verdigrunnlag, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand i en pressemelding fra Musikernes fellesorganisasjon.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har begrunnet utsettelsen av Regjeringens kulturmelding med at kulturen skal få større plass i valgkampen. – Når vi ser statsministerens bidrag på dette området er det nærliggende å påstå at Bondevik, i skikkelse av den beryktede elefanten i glassmagasinet, er ubehjelpelig. Han mangler politisk gangsyn også, skriver Bjerkestrand. Musikerforbundet ønsker å formidle sin støtte både til artister og festivaladministrasjonen i Moldejazz. – Vi vet hvilke anstrengelser som ligger bak arrangementer som Moldefestivalen. Det er absurd og utilgivelig at landets statsminister utfordrer både festivalens medarbeidere, artistene og publikum på denne måten. Bassisten Arild Andersen har nylig kalt besøket umusikalsk. Jeg kaller det en uvennlig handling mot musikken, sier Bjerkestrand i pressemeldingen.

Pianisten Jon Balke er blant dem som reagerer på at Sharon er invitert til Molde mens jazzfestivalen pågår. – Koblingen mellom Ariel Sharon og Moldejazz er kanskje den siste koblingen jeg kunne tenkt meg, sier Balke til NRK. Moldejazz åpnes Festivalsjef Jan Ole Otnæs frykter imidlertid ikke at noen av artistene skal avlyse besøket til Molde som følge av Sharons besøk. Han sier at administrasjonen har fått klare forsikringer fra de som står bak og som gjennomfører arrangementet om at festivalen skal berøres i så liten grad som mulig. – Jeg forutsetter at sikkerheten og alle slike ting blir ivaretatt, og at ingen skal føle seg utrygge i Molde under festivalen, sier Otnæs.

Den 43. internasjonale jazzfestivalen i Molde ble åpnet i formiddag av jazzjournalist Knut Borge. Over 100 konserter og 59 gratisarrangementer skal gå av stabelen i løpet av uken, og forhåndssalget har vært svært bra. Moldejazz vurderer likevel å kreve en økonomisk kompensasjon fra Statsministerens kontor for det ekstraarbeidet Ariel Sharons besøk har påført administrasjonen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev