Ra

Årets unge jazzmusikere

Rikskonsertene, Norsk jazzforum, Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer unge norske jazzmusikere til lanseringsprogrammet Jazzintro · Årets Unge Jazzmusikere. Frist for påmelding er 25. oktober 2001.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

JAZZINTRO er et lanseringsprogram for unge norske jazzmusikere som holder et profesjonelt nivå, og som har et klart potensiale til å videreutvikle sine musikalske ferdigheter og idéer.

JAZZINTROs mål er å skape en arena der et antall unge jazzutøvere kan utvikle seg som kunstnere og få erfaring i musikkformidling på et høyt nivå, og der et bredt publikum kan bli bedre kjent med dem som musikkutøvere.

Nå er det igjen klart for at unge norske jazzband kan få presentere seg på de største jazzfestivalene i Norge.
Reglene for deltakelse er følgende:

· For ensembler skal gjennomsnittsalderen ikke overstige 27 år.
· Solister må være født 01.01.75 eller senere.
· Storband har ikke anledning til å delta.

Fullstendig utfylt søknadsskjema, i tillegg til demo i form av enten MC, CD eller DAT, må være Norsk jazzforum (Tollbugata 28, 0157 Oslo) i hende innen 25.10.01.

Åtte band plukkes ut, og hvert band vil holde én konsert på én av de fire samarbeids-festivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival) våren / sommeren 2002.

Fire av de åtte bandene opptrer deretter på Moldejazz. Her kåres ett band til «Årets Unge Jazzmusikere».

«Årets unge jazzmusikere» lanseres de påfølgende to år, og vil bl.a. gjennomføre en landsomfattende turné høsten 2002. Turnéen produseres av Rikskonsertene i samarbeid med Norsk jazzforum.

I fjor kvalifiserte følgende band og artister seg til en plass blant de åtte: Mewenner, B.W.M, Motif, Mandala, Tore Johansen, Taurus People, ZeeBop og Ra.

Det var de sistnevnte som kåret til Årets Unge Jazzmusikere under jazzfestivalen i Molde, og deretter kunne legge ut på en Norgesturné fra midten av november.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.