Ra

Vinnerne av Jazzintro på turné

Det åtte mann sterke jazzorkesteret RA ble i sommer kåret til Årets Unge Jazzmusikere under jazzfestivalen i Molde. Nå legger de ut på en Norgesturné, som starter på Kongberg 16. november.

Kalender

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Rakhmaninov med venner

14/12/2023 Kl. 18:30

Oslo

Den store julegaven – Mest for barn, litt for voksne

16/12/2023 Kl. 13.00 og 15.00

Oslo

Ra ble vinnerne av årets store jazzkonkurranse ”Jazzintro 2000”, og starter nå opp sin Norgesturné. Første stopp er Kongsberg, der oktetten også opptrådte under festivalen i sommer. Ra skal være inspirert av både drum ‘n bass, pop, jazzrock og frijazz, men har samtidig en melodisk forankring.

Ra består av følgende musikere: Ronny Andreassen (saxofoner), Morten Qvenild (Fender Rhodes), Ole Jørn Myklebust (trompet), Kjetil Lunde (gitar), Karl-Erik Rønsen (bass), Erlend Lygren (trommer), Stig Værnes (trommer) og Andreas Veire (lyd).

Jazzintro var er et lanseringsprogram for unge norske jazzmusikere som holder et profesjonelt profesjonelt nivå, og som har et klart potensiale til å videreutvikle sine musikalske ferdigheter og idéer. Arrangører var Rikskonsertene og Norsk jazzforum, i samarbeid med Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival og Molde International Jazz Festival. Målet har vært å skape en arena der et antall unge jazzutøvere kan utvikle seg som kunstnere og få erfaring i musikkformidling på et høyt nivå, og der et bredt publikum kan bli bedre kjent med dem som musikkutøvere. I tillegg til vinnerne i Ra, deltok også følgende band i den endelige finalen: Mewenner , B.W.M, Motif , Mandala , Tore Johansen , Taurus People og ZeeBop.

Ra skal i november og desember besøke følgende steder i Norge:
16. november: Kongsberg, Gyldenløve

20. november: Oslo, Smuget

24. november: Bergen, Det Akademiske Kvarter

25. november: Stavanger, Sting

26. november: Egersund kulturhus

29. november: Volda, Kroa

30. november: Sogndal, Meieriet

1. desember: Voss, Fraktgodsen

Konserten i Kongsberg arrangeres på Bykroa, Gyldenløve Hotell, og skjer i samarbeid med Rikskonsertene, Norsk kulturråd, Østnorsk Jazzsenter, Buskerud fylkeskommune og Kongsberg kommune. Hjemmesidene til RA finner du ellers her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.