Come Shine, 2002

Publikumsrekord for Kongsberg Jazzfestival

Med over 15.000 tilskuere har årets Kongsberg Jazzfestival, den 39. i rekken, satt en formidabel publikumsrekord.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Den gamle publikumsrekorden var på drøyt 13.000 billetter. Når konsertene var ferdig natt til søndag, har mer mer enn 15.000 mennesker besøkt konsertene på den 39. Kongsberg Jazzfestival. Festivalleder Martin Revheim, som fylte 30 år på avslutningsdagen lørdag, kunne feire dagen med en stor publikumssuksess i hans første år som leder. – Overveldende, sier en svært lykkelig 30-åring.

Årets konserter er blitt svært godt mottatt, både blant publikum og presse. Come Shine og Kringkastingsorkesteret sørget for en vellykket åpningskonsert og satte standarden for det musikalske nivået videre. Med Diana Krall fredag gjennomførte Kongsberg Jazzfestival sin største konsert noen sinne, hele 2800 tilskuere var til stede i Kongsberghallen.
Konsertene i Bluesteltet samlet flere tusen mennesker, og i Smeltehytta sto publikum i kø for å få med seg norsk kvalitetsjazz. – Jeg synes det er påfallende hvor dedikert festivalpublikummet har vært i år. De har vært genuint opptatt av musikken, og fortjener en stor takk, uttalte styreleder Anne Toril Kasin.

Årets festival har også vært preget av flere nyskapninger. Matinéene på ettermiddagen i EnergiMølla har hatt et besøk som har overgått alle festivalledelsens forventninger , og
kinoforestillingene i samarbeid med Norsk Filminstitutt frister til gjentakelse, meldes det fra arrangørhold. Kongsberg Jazzfestival har også jobbet for å bli landets første miljøsertifiserte jazzfestival, og har konsentrert seg blant annet om transportavviklingen under årets festival. Det er iår også blitt innledet et samarbeid med Amnesty International under parolen «Mennesker og musikk er best levende». – Alle disse nyskapningene er vi veldig godt fornøyde med. Målet er å utvikle disse enda mer til 40-årsjubileet neste år, avslutter Martin Revheim.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev