© Guri Dahl

10 urfremføringer under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival

Festivalen har med det hatt 100 urfremføringer siden oppstart.

Kalender

Cute Aggression

30/09/2022 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera 1. oktober

01/10/2022 Kl. 15:30

Oslo

Cikada duo på Nødutgangfestivalen

01/10/2022 Kl. 20:00

Nordland

I løpet av sin 18 år lange historie har Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival urfremført over 90 verker. I 2018 er det hele 10 urfremføringer på programmet, av norske og internasjonale komponister:

5. mars urfremføres bestillingsverket Messe for livets kontraster av Frøy Aagre. Verket er skrevet for Det Norske Jentekor (dir. Anne Karin Sundal Ask), Schola Cantorum (dir. Tone Bianca Sparre Dahl), jazzpianist Andreas Ulvo og strykere fra KORK. Frøy Aagre medvirker selv på saksofon. Messe for livets kontraster er en annerledes messe, i et spennende balansepunkt mellom klassisk og jazz.

Lasse Thoresen har skrevet tre verker for vokalensemblet Nordic Voices. Riddle of the Twin Revelations og The Impatient Bride er basert på dikt av iranske Táhirih (1814–1852), som skrev dikt i den høyfilosofiske sufi-tradisjonen. Thoresen har benyttet iranske skalaer i disse komposisjonene. Stenen i Stefanens Pande er en tonesetting av Henrik Wergelands dikt «Efter Tidens Leilighed». 

Den danske akkordeonisten Andreas Borregaard urfremfører et verk av den verdenskjente danske samtidskomponisten Bent Sørensen, for solo akkordeon.

Oslo Domkor samarbeider med den britiske vokalkvartetten Gothic Voices om urfremføringen av Andrew Smiths Et ecce terrae motus. På samme konsert fremføres Antoine Brumels (1460–1513) verk med samme tittel, samt flere renessanseverker og andre komposisjoner av Andrew Smith. Programmet vektlegger kontrasten mellom de to ensemblene; den lille kvartetten og det store koret.

Forfatter og forteller Minken Fosheim har laget familieforestillingen Eventyret om Telemann på bestilling fra festivalen. Gjennom serien Eventyret om… har hun introdusert en hel generasjon barn og unge for kjente komponister. Det nye verket kombinerer historiske fakta og eventyrlig formidling, akkompagnert av Telemanns musikk. Eventyret urfremføres av Fosheim selv, sammen med Bragernes Barokk.

Uranienborg Vokalensemble holder salmekonsert i Uranienborg kirke. På programmet står hele tre urfremføringer, av Marcus Paus, Bjørn Morten Christophersen og Marianne Reidarsdatter Eriksen. Det vil ellers være en blanding av kjente og nye arrangementer av komponister som Trond H.F. Kverno, Egil Hovland og David Willcocks. Kåre Nordstoga er organist og Elisabeth Holte leder konserten.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev