The Core i India (Foto: Alexandra Archetti Stølen)

Oslo World Music Festival holder vorspiel

Nordens største world music festival holder fest i dag, fredag. Her presenteres noen smakebiter på årets artister, og det blir gjenhør med fjorårssuksessen Adjagas. Det blir også et par spennende konstellasjoner mellom Norge/India og Norge/Indonesia.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Den samiske duoen Adjagas hyller gamle joiketradisjoner med sin friske, lekne og fornyende musikk. Bandet spilte på fjorårets festival for et fullsatt Blå. Adjagas karriere skjøt imidlertid fart da de varmet opp for Kaizers Orchestra på Prekestolen under by:Larm i fjor. De ble sporenstreks hyret inn til å åpne Glastonbury-festivalen, Europas største rockefestival. For Lawra Somby og Sara Marielle Gaup endte 2005 med en opptreden i Oslo Spektrum.

Europas beste DJ?

Ett av årets heteste navn på festivalen er nok den tyske artisten DJ Shantel. Han ble nylig kåret til Europas beste DJ og vinner av årets BBC World Music Awards 2006. Den Berlin baserte DJen blander magisk sigøynerpolka med en moderne hi-tech puls, og har med sitt klubbkonsept «Bucovina Club» visstnok erobret Europas dansegulv.

Gamelan Shokbreker (Norge/Indonesia) er Arve Henriksen, Peter Baden, Patrick Shaw Iversen, Dj Strangefruit og ni gamelanmusikere fra Java. Dette blir en liten forsmak på det som omtales som en spektakulær konstellasjon.

Oppdrag fusjon

The Indian Core (Norge/India) har samlet grooven av norsk jazz og indisk tabla. Det norske jazzbandet The Core dro til India og kom tilbake som The Indian Core. Nå slippes de løs på det norske publikum.

I november i fjor dro de norske jazzyndlingene på turné til India, godt hjulpet av UD og Rikskonsertene. I India møtte de norske musikerne tre indiske musikere. Oppdraget var å lage en musikalsk fusjon mellom norsk Coltrain-inspirert jazz og indisk klassisk musikk.

— Vi fikk ikke brukt alle mulighetene i ensemblet da vi var i India. Nå har vi spilt sammen før og kan ta ut potensialet i gruppa, lover Espen Aalberg foran fredagens norgespremiere.

Oslo World Music Festival arrangeres 31. oktober ­ 5. november 2006. Mer info om festivalen finner du her.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev