Oslo Workshop Big Band

Oslo Workshop Big Band på Blå

Oslo Workshop Big Band ble kåret til Årets Storband på Østlandet i 2000, og har gjennom årene samarbeidet med flere internasjonale navn. På Blå søndag 23.mars skal de spille originalkomposijoner av den amerikanske basstrombonisten, arrangøren, komponisten og bandlederen Ed Partyka, som selv vil være til stede under konserten.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ed Partyka er endelig i Norge, melder Oslo Workshop Big Band. Den 36 år gamle amerikanske basstrombonisten, arrangøren, komponisten og bandlederen har i følge de fornøyde arrangørene allerede satt betydelige spor i Tyskland og Østerrike. Ed har en lang musikalsk løpebane, og har siden han flyttet fra USA til Tyskland i 1990, spilt med de mest sentrale europeiske storband. Deriblant band som Vienna Art Orchestra og Bob Brookmeyers New Art Orchestra.

Partyka ha i følge pressemeldingen viet seg sterkt til komposisjon, og vant senest i 1998 førstepris i Jazz Composers Alliance (Boston). I tillegg til å skrive fast for NDR Big Band, Frankfurt Jazz Big Band og HR Big Band, har Partyka nå viet mesteparten av tiden til hans eget storbandprosjekt i samarbeid med trombonisten Ansgar Striepens. Komposisjonene bærer preg av tradisjonelle «storbandteknikker», sterkt influert av Gil Evans og Miles Davis. I tillegg kombineres det med moderne klanger, kombinasjoner av treblås og utvidet brassbesetning med to horn.

— Vi vil kun spille originalkomposisjoner av Ed Partyka, og bl.a. presentere deler av hans gitarkonsert «Continental Call», opplyser Oslo Workshop Big Band, som selv regnes blant Norges fremste storband. OWBB har gjennom årene samarbeidet med en lang rekke nasjonale og internasjonale solister/komponister, så som John Stubbelfield, Wayne Andrè, Eero Koivistoinen, Lars Jansson og Jens Winther. Bandet ble belønnet med prisen «Årets storband på Østlandet 2000».

Konserten på Blå arrangeres med støtte av Norsk Kulturråd og Norsk Jazzforum,og starter klokken 20.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.