Bugge Wesseltoft

Norske artister på Popkomm

Det er helt klart flest rock- og pop-artister som tar turen til Popkomm. Men også norsk jazz er representert, ved samarbeidet mellom Sidsel Endresen og Bugge Wesseltoft. Ballade guider deg her til de norske artistene som opptrer under årets bransjetreff.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Showcase-konsertene under Popkomm, som avholdes på messeområdet, viser i år frem følgende band:

Ai Phoenix, som er et av labelen Racing Juniors spennende band ,skilter med særdeles velskrevet melodiøs popmusikk med et organisk uttrykk. De har allerede fått mange fans i utlandet, og vil antakeligvis bli svært godt lagt merke til.

Amulet spiller hardcore-influert punk av særdeles kompetent sort. Har du sett «Amulet» live, glemmer du det ikke så fort: Alle kan spille punk, men presisjonen, stilsikkerheten og trøkket til «Amulet» er på ingen måte hverdagskost. De spiller fort, hardt, og er meget dyktige musikere. På Alarm imponerte de nok til å få juryens spesialpris.

Poor Rich Ones fra Bergen er hører til den svært spennende labelen Rec90, og spiller stemingsfull, rolig rock på en måte som har vunnet dem mange fans både hjemme og ute.

Motorpsycho startet i 1989 som et alternativt metall-band, og har spilt på Popkomm før, i 1993. Nå spiller de prog-rock av den ekstra barske sorten, og har blitt lovprist av kritikere i inn og utland. Motorpsycho er et av Norges mest turnerende band, og har dessuten en godt etablert fanskare i Tyskland – og over store deler av verden for øvrig.

At Camaros, Surferosa og The Jessica Fletchers alle er Zoom-band av året, og uavhengig av det har blitt ønsket velkommen i samlet flokk av Popkomm-juryen, sier litt om hvilken musikalsk teft arrangørene bak Zoom besitter. Alle tre er relativt nye band, Camaros spiller amerikansk småmøkkete rawk’n roll à là White Stripes, The Jessica Fletchers» musikk kan best beskrives som kraftpop à là Kinks og Love» mens Surferosa, som enda mangler enda platekontrakt, spiller en type glampop som er så spesiell at den må høres, helst live… Stikkord er i hvert fall Wendy James og manisk sportsgymanstikk.

Sidsel & Bugge er som nevnt eneste representanter for jazz-sjangeren blant årets norske band. Bugge Wesseltoft & Sidsel Endresens første to album, «Nightsong» (Curling Legs/ACT, 1994) og «Duplex Ride» (Curling Legs/ACT, 1998) høstet strålende kritikker både her til lands og internasjonalt. Dagbladets anmelder ga «Duplex Ride» terningkast 6, og beskrev plata som «Et mesterverk som ikke bare vil tåle tidens etterprøving, men vokse seg stor – veldig stort. Jeg tror faktisk ikke det lages musikk som dette noe annet sted på kloden». Rolling Stones anmelder sa blant annet: «Radikalt og modig – lyrisk og spennende. Ren musikalsk magi. Så intenst personlig at lytteren får tårer i øynene». Duoens siste utgivelse » Out Here. In There.» har også fått strålende kritikker, og samlet mange tilhørere under årets Midem-festival i Frankrike.

I tillegg vil Bizarre-festivalen som avholdes samtidig i Kõln-området ha fire norske band på programmet: Rõyksopp, Turbonegro, Gluecifer og før nevnte Motorpsycho.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev