PULSE 24

Konsert på Kampen Kafe

Trioen Rob Waring – Carl Morten Iversen – Frank Jacobsen har eksistert siden 1987. Etter at CDen «Secret Red Thread» (Odin) ble spilt inn og Spellemannsprisnominert i 1992 har trioen kun vært samlet ved noen få anledninger, deriblant for en turne i Russland i 1995. Men nå inntar de Kampen Kafe i Oslo.

Kalender

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

EYOLF DALE TRIO

17/04/2024 Kl. 20:00

Vestland

Rob Waring, Carl Morten Iversen og Frank Jakobsen spiller nå på fredag, 2.februar kl.21 på Kampen Kafe (Bøgata 21).

Trioen har eksistert siden 1987 og har alltid i hovedsak spilt egenkomponert musikk og musikk av norske jazz- og samtidskomponister (bl.a. Rob Waring, Jon Balke, Kjell Samkopf, Rune Klakegg og Morten Halle) i tillegg til noe standardmateriale. De har turnert i Norge og utlandet, og spilt på festivaler i Tromsø (1990) og Oslo (Åpent Øre 1992 og 1995). Etter at CDen ”Secret Read Thread” (Odin) ble spilt inn og Spellemannsprisnominert tidlig på 90-tallet, har trioen kun vært samlet ved noen få anledninger, blant annet til en turné i Russland 1995. – Og nå altså på Kampenjazz. Få dager etter denne konserter går trioen i studio for å spille inn sin CD nr. 2.

Høsten 1999 begynte trioen planleggingen av låter til den nye CDen – låter vi gleder oss til å høre på Kampenjazz. De vil spille musikk av norske jazzkomponister som er skrevet og kanskje spilt inn, men som sjelden blir hørt fordi musikere flytter på seg, band går i oppløsning og CDer blir glemt. Som et bidrag til å rette på dette misforholdet, har gruppen nå samlet inn musikk skrevet av musikere som Vigleik Storaas, Jon Balke, Håkon Hartberg og Trygve Seim. Dette stoffet presenterer de på sin personlige måte. I tillegg vil vi får høre noe av trioens egenkomponerte musikk.

«Ny-debuten» på Evans i Bergen 21. september 2000 var meget vellykket, både musikalsk og publikumsmessig.

Mer om musikerne:
Rob Waring flyttet til Oslo fra New York i 1981. Han studerte slagverk ved Juilliard School og jazzvibrafon med Dave Samuels. Han har opptrådt og gjort plater med en rekke store norske artister innen både jazz, vise og samtidsmusikk. Rob er for tiden også med i SØYR, Funny Valentine og Urban Sites. Han er også en glitrende komponist, og har komponert for kammer- og jazzensembler, kor, slagverk og elektroniske medier – og han har laget musikk til ballett, film, teater og radio.

Carl Morten Iversen har stått bak bassen i snart 30 år, og har spilt med et vidt spekter av norske og utenlandske musikere. På 80-tallet spilte han i de eksperimentelle bandene AHA!!, Extended No(i)se og OSLO 13. Han er også kjent fra trioprosjektene ”Trio 87” med Audun Kleive og den amerikanske pianisten Armen Donelian, og ”Going with the flow” med Audun Kleive og Olga Konkova. Han fikk Buddy-prisen i 1988. Han har nettopp turnert og spilt inn ny CD med Magni Wentzel sextett og startet et duosamarbeid med Jon Eberson.

Frank Jakobsen er nå tilbake i Bergen etter flere år som frilanser i Oslo. Han startet sin karriere på Vestlandet i band som Ny Bris og Son Mu, og har vært en av våre mest benyttede og allsidige trommeslagere. Han har turnert med Rikskonsertenes skolekonserter og den amerikanske saksofonisten Joe Henderson. På 80-tallet turnerte han i Norge og Europa med Cutting Edge, og spiller nå blant annet fast med Knut Riisnæs.

Neste jazzkosnert på Kampen Kafe finner sted fredag 16 februar, og byr på Per Høglend Quintet med Per Høglend (trompet/vokal), Håvard Fossum (tenorsaks), Anders Aarum (piano), Stig Hvalrygg (bass) og Ola Grønseth, trommer.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.