Håkon Storm-Mathisen

Kampenjazz på plass igjen

Etter en litt lang sommerferie åpner Kampenjazz høstsesongen fredag 28. september, kl. 21.00 med Håkon Storm-Mathisen kvartett – på nyoppusset scene i nyoppusset kafé med nye restauratører og under det nye navnet Kampen Bistro.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Kjære kulturpresse og jazzvenner!

Etter en litt lang sommerferie åpner Kampenjazz høstsemesteret fredag 28. september 2001.

Vi får da høre Håkon Storm-Mathisen kvartett med Solveig Slettahjell på vokal, Finn Guttormsen på bass, Sverre Gjørvad, på trommer og perkusjon og Håkon Storm-Mathisen på gitar og perkusjon.

Grunnen til den litt sene åpningen er nyoppussede lokaler og nye restauratører. I tillegg er økonomien noe usikker fordi vi ikke lenger har noen å samarbeide med m.h.t. dekning av konsertunderskudd. Vi tar likevel en sjanse, og setter i gang for den gode saks skyld. Det økonomiskeansvaret blir i utgangspunktet litt vel personlig og privat, men støttemidler er omsøkt, så ting retter seg nok etter hvert. I denne situasjonen er det særdeles viktig at alle gode jazzvenner stiller opp.

Kampenjazz er nå godkjent som medlem av Norsk Jazzforum. Dette vil over tid også gi økonomisk uttelling. Vi innfører nå medlemsskap: kr. 100,- for dette høstsemesteret, senere kr. 200,- pr. kalenderår. Som medlem vil du få kr. 30,- i rabatt på inngangsbilletten. Normalpris blir kr. 80,-, altså kr. 50,- for medlemmer. Vi tar likevel forbehold om at noen spesielt dyre prosjekter kan bli prisetlitt høyere.

Musikken på fredagens arrangement er i hovedsak skrevet av kapellmesteren, og kjennetegnes bl.a. ved utstrakt bruk av polyrytmikk i skjeve taktarter, i kombinasjon med forskjellige harmoniske konsepter fra jazzhistorien. Dette gjøres for en stor del innenfor et lavmælt, men intenst uttrykk, der improvisasjon også er et sentralt element. Medlemmene i bandet er kjent fra en lang rekke jazzkonstellasjoner, bl.a. Farmers Market, Køhn/Johansen sekstett, Dingobats, Kvitretten m.m

Solveig Slettahjell er utdannet ved Norges musikkhøgskole. Hun er kjent fra bl.a. Kvitretten, Rob Waring trio, Squid og Køhn/Johansen sekstett. Solveig slipper egen plate med strykere og jazzorkester rundt nyttår, «live»-innspilt på Blå.

Finn Guttormsen har sin utdannelse fra jazzlinja på Trøndelag musikkonservatorium. Han er kjent fra bl.a. Farmers Market og Airamero. Finn har turnert i mange land, og medvirker på en rekke plateinnspillinger.

Sverre Gjørvad, også med utdannelse fra jazzlinja på Trøndelag musikkonservatorium, har jobbet som distriktsmusiker og lærer, og er kjent fra bl.a. Storytellers og Dingobats. Sverre kommer med ny CD om kort tid.

Håkon Storm-Mathisen har sin utdannelse fra København, Det Rytmiske Musikkonservatorium. I tillegg til sin virksomhet som utøvende musiker, er han komponist og lærer (bl.a. NMH). Hans spesialitet er rytmikk/ polyrytmikk. Håkon har en omfattende konsert- og undervisningsvirksomhet i Norge og utlandet og er ellers kjent fra bl.a. Line Up, Søyr, De Press, samt sine egne orkestre.

Neste Kampenjazzkonsert blir torsdag 4. oktober. Da får vi høre FOOD: Iain Bellamy (UK), saksofon, Chris Batchelor (UK), trompet, Mats Eilertsen, bass og Thomas Strønen, trommer/sampler.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev