Majken Christansen (Foto: Jazzinoslo.no)

Suksess for jazzinoslo.no

Internettsatsingen www.jazzinoslo.no, som samler jazzkonsertene i Oslo for medlemsklubbene i Norsk jazzforum, er en suksess, melder Østnorsk Jazzsenter. Antallet nettbesøk formelig eksploderte i mars måned, og tyder på at de ferske nettsidene kan bli en viktig, samlende faktor for jazzinteressen i hovedstadsområdet.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Østnorsk Jazzsenter og samarbeidsorganet for Oslojazzen, SOFO, bestående av Oslo Jazzfestival, Kampen Jazz, Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen, New Orleans Workshop Jazzclub og Blå, har med internettsatsingen www.jazzinoslo.no klart å samle mye av jazzkonsertaktiviteten i Oslo på ett nettsted. Internettsiden så dagens lys i januar 2003, og etter knappe tre måneders drift er økningen i aktiviteten på sidene formidabel. Statistikken sier det meste:

I januar hadde www.jazzinoslo.no 225 sidehenvisninger, i februar hadde siden 272 sidehenvisninger, og i mars hadde siden hele 1849 sideanvisninger, en økning på flere hundre prosent. Dette er gledelige nyheter for både Østnorsk Jazzsenter, SOFO, Norsk jazzforum, og ikke minst for jazzmusikerne som nå har en ny og effektiv arena for presentasjon av sine konserter på nettet.

— Oslo presenterer jazzmusikk på et svært høyt nivå i internasjonal sammenheng både med hensyn til utøvere og arrangører, og Oslo regnes som en av de mest aktive og innovative musikkbyene i Europa. Dette er i stor grad SOFO-aktørenes fortjeneste, og et direkte resultat av at byens jazzklubber og Oslo Jazzfestival har en løpende dialog og et godt samarbeid, mener daglig leder i Østnorsk Jazzsenter, Roger Johansen.

— SOFO og Østnorsk Jazzsenter er viktige knutepunkter for jazzaktiviteten i Oslo og regionen for øvrig, og aktørene skal sammen bidra til at rytmisk musikk får et stabilt og godt levegrunnlag. Gjennom denne internettsatsingen håper vi at vi har tatt nok et skritt i riktig retning i forhold til å øke synliggjøringen av, og interessen for jazzmusikk generelt.

SOFO er samarbeidsorganet for Oslos jazzmiljø, som gjennom regelmessig kontakt og møtevirksomhet søker å samordne den delen av Oslos jazzaktivitet som skjer i regi av de involverte, tar initiativ til samarbeid der dette er ønskelig og formålstjenlig, samt fungerer som et jazz- og musikkpolitisk fagorgan i Oslo.

SOFO-aktørene presenterte i 2001 til sammen 511 konserter med jazz og improvisert musikk for mer enn 38 000 betalende publikumere, og sto dermed for mer enn 70 prosent av det som kan kalles regulær jazzkonsertering i hovedstaden i løpet av et år. På nettsidene kan du i tillegg til et kontinuerlig oppdatert konsertprogram også få deg grunnleggende informasjon om de fire arrangørstedene, samt Oslo Jazzfestival.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev