ea86454e-ac64-494a-bf18-e26b71694046

Østnorsk Jazzsenter lanserer Storbandsøndager på Blå

Søndag 15. oktober lanserer Østnorsk Jazzsenter pilotprosjektet «Storbandsøndager på BLÅ» med Geir Lysne Listening Ensemble på plakaten.

Kalender

Norge har et aktivt og mangfoldig storbandmiljø som til en hver tid arbeider med en rekke innovative prosjekter. Østnorsk Jazzsenter ønsker å stimulere miljøet til videre utvikling samt sikre at bandene får anledning til å fremføre prosjektene de arbeider med for publikum i en profesjonell klubbsammenheng. Målet er å presentere bredden i norsk storbandmusikk både på amatørnivå og profesjonelt nivå. Hovedvekt vil være på storband fra Østlandet.

Med bakgrunn i erfaringene Østnorsk Jazzsenter høster i løpet dette pilotprosjektet, planlegger senteret å etablere en konsertforening for storband som skal ha ansvaret for å arrangere månedlige konserter for og med storband i samarbeid med BLÅ.

Geir Lysne listening ensemble er et utvidet storband bestående av 20 profesjonelle jazzmusikere med base i Oslo. Bandet drives av musikalsk leder Geir Lysne som også har komponert all musikk. I dette ensemblet fokuserer Lysne på det nordiske lydbildet. Melodilinjer, harmoniske løsninger og groover er basert på nordisk og annen etnisk musikk.

Dette er storbandmusikk med trøkk. Ensemblets musikk er, og skal fortsette å være, et norsk alternativ til den amerikanske storbandtradisjonen.

Medvirkende i Geir Lysne listening ensemble er Geir Lysne (musikalsk leder), Kjetil Einarsen (fløyte), Morten Halle (saksofon), Torben Snekkestad (saksofon), Atle Nymo (saksofon), Fredrik Jensen (saksofon), Bernhard Seland (saksofon), Frank Brodahl (trompet), Eckhard Baur (trompet), Marius Haltli (trompet), Ole Jørn Myklebust (trompet), Helge Sunde (trombone), Christian Jaksjø (trombone), Jørgen Gjerde (trombone), Ketil Hovland (trombone), Knut Aalefjær (trommer), Ingar Zach (perkusjon), Rune Klagegg (tangenter), Jan Olav Renvåg (bass) og Olav Torget (gitar).

Geir Lysne listening ensemble var ellers en av hovedattraksjonene under Storbandfestivalen i Sandvika 1999. NRK tok opp og sendte konserten i sin helhet 2 ganger. De ble dessuten nylig invitert til å spille to konserter under verdensutstillingen EXPO-2000 i Hannover. Dette var en del av en Tysklandsturne bandet gjemmomførte i Juli-2000. Debut-CDen «Aurora Borealis» utkom 19.juni 2000, og Geir Lysne er ellers nominert til årets Edvardpris for verket «M.B», som ble skrevet til ensemblet. Geir Lysne & co. kan for øvrig også høres på Lillehammer jazzfestival/Dølajazz 13. oktober.

En direktelenke til hjemmesidene til Geir Lysne listening ensemble finner du for øvrig her.

Konserten finner som nevnt sted på Blå, og dørene åpner kl. 19.00.

Billettpris er kr. 80,-.

Øvrige konserter i årets “Storbandsøndager på Blå”:
12. november – Avslutningskonsert for Østnorsk Jazzsenters regionale storbandseminar
10. desember – Oslo Workshop Big Band med Lars Jansson

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev