Blå (foto: Simen Berg)

Storbandsøndag på Blå

Søndag 10. mars blir nok en happening av en Storbandsøndag på Blå. Asker Storband har da besøk av sitt danske vennskapsband MI22, under ledelse av Dansk Jazzforbunds leder Bjarne Thanning.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

MI22 vil stå for hovedkonserten denne kvelden, mens Asker Storband vil presentere et kort sett med highlights fra Woody Hermans legendariske komposisjoner.

MI22 er et meget populært band i studentmiljøet i København, og er Danmarks største jazz-/ funkorkester med 13 blåsere, 4 vokalister og rytmegruppe. Musikerne rekrutteres fra Musikkvitenskapelig Institutt, Københavns Universitet. Bandet spiller elektrisk fusionsjazz/funk og medrivende funk/pop/soul, fortrinnsvis egne komposisjoner inspirert av Earth, Wind & Fire, Tower of Power og Maria Schneider. I tillegg presenteres bl.a. låter lånt fra Yellowjackets’ repertoar, samt musikk skrevet av de finske musikerne og komponistene Jukka Linkola og Antti Rissanen. MI22 har deltatt på flere festivaler i utlandet, så som Jazzfestivalen i Torshavn på Færøyene, Imatra Big Band Festival i Finland og Göteborg Jazz Festival i Sverige, og bandet har også opptrådt i Karl Marx-konsertsalen i Havanna på Cuba!

Asker Storband består av dyktige amatørmusikere på grensen til det profesjonelle, og unge, fremadstormende musikere på vei inn i de profesjonelles rekker. Bandet har sine musikalske røtter i hardswingende storbandjazz i Thad Jones og Buddy Rich-tradisjonen, men har i den senere tid også bragt inn andre stilarter, så som latinske rytmer og norsk folketoneinspirert musikk for storband, komponert av Ingrid Kindem. De kan vise til tidligere samarbeid med bl.a. Laila Dalseth, Petter Wettre, Georgie Fame, Karin Krogh, John Surman, Bjørn Kruse og Knut Riisnæs, og opptredener på steder som Ronnie Scott’s Jazz Club i London, Copenhagen Jazzhouse, Kongsberg Jazzfestival og Skarven i Tromsø – i tillegg til flere opptredener under Sandvika Storbandfestival. Asker Storband ledes av multiinstrumentalisten Bård Melhus, som stadig leder bandet inn i nye musikalske landskaper.

Blå, søndag 10. mars. Dørene åpner kl. 19.00, konsertstart kl. 20.00.
Billetter: 100,- / 50,- (medlemmer).

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.