Dadafon-cover

Det er Dadafon til deg

Dadafon er det nyeste prosjektet til Kristin Asbjørnsen. De er nettopp aktuelle med albumet «And I Can’t Stand Still», og skal den kommende uken turnere i både Norge og Estland. Bandet håper at de med den nye utgivelsen også vil bli oppdaget av et større publikum.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Dadafon het tidligere Coloured Moods, og ga i 1998 ut et album ved samme navn. Prosjektet startet alt i 1995, og har i løpet av årene inntatt en rekke konsertscener rundt om i Europa. Dagens utgave av bandet består av Kristin Asbjørnsen (vokal), Bjørn Ole Solberg (saxofoner), Jostein Ansnes (akustisk gitar), Carl Haakon Waadeland (perkusjon/balafon), Martin Smidt (perkusjon/balafon) og Magnus Torkildsen (lyd-design).

Kristin Asbjørnsen er en av landets mest aktive og respekterte vokalister, og har hatt usedvanlig mange jern i ilden de senere årene. Hun er utdannet ved jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium, og har også studert ved Østlandske Musikkonservatorium og Institutt for Musikkvitenskap i Oslo. Hun har høstet mange lovord for sin eksperimenterende sang- og komposisjonsteknikk i band som Krøyt og Kvitretten, og har også deltatt på en rekke konsert- og CD-prosjekter ved siden av sine tre hovedprosjekter.

Dadafon – et ord som dels vekker assosiasjoner til dadaismen, dels til det afrikanske instrumentet balafon – har musikalske referanser til både afro-amerikanske spirituals og tradisjonelle sanger fra Vest-Afrika, og trekker for øvrig selv opp linjer til moderne rockartister som Tom Waits, Captain Beefheart og Talking Heads.

— Det er nok større elementer av blues og rock i musikken vår denne gangen, sier Kristin Asbjørnsen. – Samtidig er også den vestafrikanske vev-tankegangen sterkere til stede, der vi bygger opp musikken lagvis, med mange ting som skjer parallelt med hverandre. Jeg synes vi har klart å videreutvikle oss fra debuten, og fått større fokus på det rytmiske og klanglige særpreget. Freidighet og ydmykhet kan kanskje være to stikkord for hvordan vi nærmer oss denne musikken.

Kristin Asbjørnsen har de senere årene tilbragt en del tid i Mali og Gambia, og har derfra hentet inn inspirasjon og impulser som hun nå tar videre i Dadafon. Samtidig innledet hun i fjor et samarbeid med verdensmusikk-sangeren Rokia Traore (Mali/Frankrike), som i mars i år førte dem til en felles opptreden under Amiens Jazzfestival i Frankrike. Men hvordan får hun egentlig tid til å rekke over alt?

— Det blir å planlegge halvannet til to år frem i tid. Det gjelder å jobbe i ganske intensive bolker, og forsøke å holde fokus, samme hvor mange baller man har i luften. Men av og til møtes jo prosjektene også, som nå når både Dadafon og Krøyt skal opptre under Jazzkaar-festivalen i Estland. Og det igjen var et resultat av at Krøyt opptrådte på en festival i Finland i fjor.

Til nå har Dadafon/Coloured Moods vært mest kjent blant jazzfolket her hjemme. Med ”I Can’t Stand Still” håper de å utvide nedslagsfeltet sitt, slik Krøyt gjorde det for et par år tilbake.

— Jeg synes at vi spiller ganske vid musikk, så jeg håper at det kan bli resultatet. Vi har egentlig aldri ligget nede, men syntes likevel at det var naturlig å markere den nye platen med et navneskifte.

”I Can’t Stand Still” er utgitt på Rim Records, og distribueres av Tuba. Dadafon starter sin mini-Norgesturné på Blæst i Trondheim, onsdag 25. april, og opptrer dagen etter på Sodd-jazz på Inderøy, for så å avslutte på Jazid i Oslo fredag 27. april. Alt dagen etter setter de kursen for Estland , der de skal opptre i både Tallinn og Tartu. Med på reisen til Baltikum er både Skomsork og Krøyt.

Dadafon har for øvrig egne hjemmesider, der du finner både biografiske opplysninger, bilder og lydklipp.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev