Krøyt

Norske musikere til Estland

Det blir sterk norsk deltagelse på festivalen «Jazzkaar 2001» neste helg. I alt fjorten norske utøvere skal ta turen, nokså pent fordelt på gruppene Skomsork, Dadafon og Krøyt. Jazzkaar er den største jazzfestivalen i de baltiske landene.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Jazzkaar har eksistert i 40 år, og favner musikalsk fra amerikansk mainstreamjazz til ny elektronisk-improvisert musikk og Verdensmusikk. Festivalen finner sted den siste helgen i april i fem forskjellige byer, og har et omfang på ca 30 konserter og et publikumsbesøk på rundt 11 000.

Det er de norske bandene Krøyt, Skomsork og Dadafon som er invitert til å spille på festivalen, i byene Tallin (lørdag 28. april) og Tartu (søndag 29. april). De tre gruppene befinner seg i toppsjiktet av det som etter hvert er blitt karakterisert som «den unge norske jazzscenen»., og betraktes somtre meget særpregede band, som med stor grad av kreativitet og utforskertrang utfordrer den tradisjonelle sjangertankegangen. Det har vært stor oppmerksomhet rundt de norske bandene i forkant av festivalen, musikkvideoen til Krøyt spilles stadig på estlandsk TV, og det har vært flere intervjurunder. Dadafon gjennomfører for øvrig sin releaseturné i forbindelse med slipp av CD’en «And I cant stand still».

«The Nordic sound» er blitt et begrep blant musikkinteresserte i mange land, og det er en stadig økende pågang med forespørsler fra festivaler og klubber. Denne markeringen er et viktig ledd i å følge opp den økende interessen for å presentere norsk musikk i utlandet. Bandet Krøyt har i dette tilfellet fått en direkte forespørsel fra jazzfestivalen i etterkant av deres opptreden i Finland under «Tampere Jazzhappening» høsten 2000.

Norsk Jazzforum har koordinert og tilrettelagt prosjektet, og både Norsk Jazzforum og UD har bidratt med prosjektmidler og reisetøtte. Norsk Jazzforum ser på realiseringen av dette prosjektet som et viktig ledd i å videreutvikle kontakter og nettverksarbeidet mellom kunstnere og kulturinstitusjoner i Norge og utlandet.
Denne satsingen er forøvrig i takt med UDs prioriterte satsninger i Baltikum dette året.

Unn deg ellers gjerne et besøk til hjemmesidene til Jazzkaar, og se gjerne også Ballades oppslag om Dadafon og Skomsork.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev