Come Shine, 2002

Come Shine slipper ny plate

Fredag 24. oktober kommer Come Shine med sitt tredje album. Denne gangen har bandet foreviget deres opptredener med Kringkastingsorkesteret på Rockefeller og på Kongsberg jazzfestival. En Mini-lanseringskonsert holdes på Bare Jazz i Grensen i Oslo på lørdag 25. oktober klokken 1500 og Dagbladets Terje Mosnes har allerede delt ut terningkast 6. – Vi har hele tiden tenkt på å lage plate av dette, men vi måtte være sikre på at det ble bra nok, sier vokalist Live Maria Roggen til Ballade.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Av Kyrre Tromm Lindvig

Platen, som heter «In Concert» byr på Come Shine i samspill med Kringkastingsorkesteret, som her dirigeres av Christian Eggen. Arrangementene er det Erlend Skomsvold -Come Shines pianist og fremadstormende stjerne på den norske arrangørhimmelen – som står for.

Roggen er opptatt av at det virket som om orkesteret likte arrangementene.

– Orkesteret blir ikke brukt som et bakteppe, men heller som en integrert del, ja et fullverdig medlem av bandet, forklarer hun.

— Jeg er veldig stolt av Erlends arbeide og jeg tror at dette prosjektet kan videreføres senere, uten at noen konkrete planer er lagt enda, sier Roggen.

Platen er basert på opptak av de to konsertene som bandet og orkesteret har hatt sammen, hvorav den første var på Rockefeller i mars, mens den andre var under Kongsberg jazzfestival.

Dagbladets jazzanmelder Terje Mosnes er full av lovord over platen.

— Samarbeidet var et stort og komplisert prosjekt som lyktes over all forventning, skriver han.

— Selvsagt røper opptakene skjønnhetsflekker, men hva musiseringen måtte mangle av studioperfeksjonalitet, kompenseres til fulle av «live»-nerven på scenen og begeistringen i salen. Det handler rett og slett om en god konsertplate, rik på overrumplende, voldsomme arrangementer og med noen dirrende, hudløse øyeblikk som den andre ytterlighet, melder en ekstatisk Mosnes.

Come Shine er et av de høyest profilerte norske jazzband de siste årene. Begge deres tidligere plater, debutalbumet «Come Shine» og oppfølgeren «Do that Voodoo» kan vise til meget gode salgstall. Bandet fikk for øvrig også Spellemannsprien for jazz i 2002 for «Do that Voodoo», mens vokalist Live Maria Roggen har vunnet flere høythengende jazzpriser, deriblant Vitalprisen under årets Kongsberg jazzfestival samt Radka Toneffs minnepris, som ble overrukket under årets jazzfestival i Molde.

Come Shines samarbeid med Kringkastingsorkesteret var også et av trekkplastrene på årets Kongsbergjazz.

— Come Shine er blant de flinkeste i klassen når det gjelder å tolke jazzklassikere som mange lyttere har et nært forhold til, skrev festivalledelsen da.

Kringkastingsorkesteret, som med jevne mellomrom har vært nedleggingstruet av NRKs sparekniv, er et av landets mest genreovergripende ensembler. Etter at det ble bestemt under et styremøte i rikskringkasteren 10. juni 2002 at KORK skulle beholdes på betingelsen av at de innen 2005 skal finansiere litt under halvparten av sin drift, har orkesteret jobbet enda hardere med å profilere seg som et ensemble som er like komfortable med å spille konserter under Ultima som å svinge med Come Shine.

Ellers er det ubekrefte rykter om at både Come Shine og Kringkastingsorkesteret har lyst til å samarbeide mer, det snakkes også om å forsøke å få til en turné en gang i fremtiden. Ellers skal bandet også samarbeide med andre orkestre.

— Det som iallefall står klart er at vi i Come Shine skal spille sammen med Trondheim Symfoniorkester under Trondheim Jazzfestival iår. Det kan bli spennende å prøve disse arrangementene på andre orkestre også, avslutter Roggen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev