Bugge Wesseltoft (Foto: CF Wesenberg)

Bugge filmer

Bugge Wesseltoft er klar med sitt 4. album i rekken som slippes 8.mars. Platen har fått tittelen «Film ing» og bringer videre Bugges New conception of jazz. Albumet slippes på hans eget selskap, Jazzland Recordings. Releasekonserten finner sted på Blå i Oslo den 15.Mars og det jobbes også med en liten Norges turné.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Wesseltoft har de siste årene vært nesten mer i utlandet enn hjemlandet, og kan sies å være i ferd med å oppnå stjernestatus, spesielt i Frankrike og Spania. Ifølge ryktene er han der som en ‘techno’-guru å regne. Og det er allerede booket 37 (!) spillejobber så langt.

I Norge blir Bugge Wesseltoft å se på release-konserten på Blå i Oslo 15.mars. Det jobbes også med en liten Norges turné.

Det har gått to år siden Bugges siste studioutgivelse, den kritikerroste «Moving», og sakte men sikkert, på grunn av hans intense konsertvirksomhet og de gode omtaler han har fått, stiger både hans eget og plateselskapet Jazzlands rykte i både inn-og utland.

— Her har vi Jazzlands store stolthet…Bugge Wesseltoft. På piano, synth, trommemaskin og ved miksebordet – en hodejeger i en impresjonistisk verden. La tanken, kroppen og sjelen bade i dette vanvittige klanghavet. Rull kamera og la alle dine fordommer ligge, skriver Gry Bråtømyr.

Bugge Wesseltoft er en av Norges mest profilerte jazzmusikere. Han er født og oppvokst i Skien, spilte tuba og stortromme i skolemusikk og piano og keyboards i lokale danseband, før han i 1985 flyttet til Oslo.

Wesseltoft ble en ettertraktet musiker i pop- og rockmiljø, har spilt med bl.a. «Lava», «Dollie de luxe», Marit Mathisen og»Dance with a stranger».

Med sine inspirerende synth-klanger ble han like etterspurt hos jazzmusikerne som i andre genrer, var med på konsert og innspilling av Arild Andersens «Sagn» 1990, spilte samme år med Jan Garbarek (på albumet «I took up the runes» 1990), i 1991 med Jazz-Punk Ensemblet (albumet «Live at Rockefeller») og med Terje Rypdal & The Chasers.

Siden 1991 har Wesseltoft vært aktiv i en hel rekke med forskjellige konstellasjoner, og har spilt med Nils Petter Molvær, Bjørn Kjellemyr, Audun Kleive, Tore Brunborg Prosjekt, Knut Værnes Band, ), Jens Wendelboe Big Crazy Energy Band, Sidsel Endresen, Arild Andersen, Magni Wentzel, Jimmy Witherspoon og Red Holloway, for å neven noen.

I perioden 1995-96 spilte han inn «New conception of jazz» som gav ham Spellemannsprisen for 1996 og Molde-engasjement 1997. I 1996 turnerte han i Norge med Billy Cobham, et samarbeid som resulterte i platene «Nordic» og «Off color», og året etter mottok han «Klart svar»-prisen fra Kongsberg Jazzfestival og spilte inn solo-CD’en «It’s snowing on my piano». I 1998 hadde han ansvaret for plateprosjektet «Jazzland sessions» fra jazzklubben Blå (remikset utgave utgitt i 2000). I den siste tiden er det særlig med sin egen musikk under eget navn han har vekket oppsikt, ikke minst i utlandet, hvor han turnerer til stadighet.

Albumet «Film ing» slippes den 8.mars. Mer informasjon finnes ved å følge lenkene under.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev