Bugge Wesseltoft

Sidsel & Bugge med ny plate

Sidsel Endresen og Bugge Wesseltoft startet sitt duosamarbeid i 1993, og gir nå ut sin tredje CD-utgivelse på Jazzland Recordings, med tittelen «Out Here. In There».

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Sidsel Endresen og Bugge Wesseltoft har både sammen og hver på sin kant fått meget god omtale både nasjonalt og internasjonalt. I 1998 mottok de Spellemannpris for plata «Duplex Ride», og årets utgivelse betegnes som en videreutvikling av duoens uttrykk og en videre utnyttelse av duoformatet. Fortsatt er det den minimalistiske instrumenteringen som kjennetegner duoen, men på dette albumet tillater de seg å gå litt vekk fra deres tidligere «no overdubs»-ideal, og har på enkelte låter utnyttet de mulighetene som finnes i studio.

Sidsel & Bugge har turnert og spilt på festivaler i inn- og utland siden 1994, og plata består av materiale de har jobbet ut «live» de siste par årene, og som har gått gjennom mange faser i løpet av denne tiden. I tillegg til fem helt nye komposisjoner har duoen gjort sine versjoner av Jon Balkes/ Endresens «Survival Techniques», Eivind One Pedersens / Endresens «Truth» og Neil Youngs «Birds». På «Out Here. In There» har de hatt et fruktbart samarbeid med tekniker og produsent Ulf Holand, som også produserte deres forrige utgivelse (Duplex Ride).

Sidsel & Bugges første to album, «Nightsong» (Curling Legs/ACT, 1994) og Duplex Ride (Curling Legs/ACT, 1998) høstet strålende kritikker både her til lands og internasjonalt. Dagbladets anmelder ga «Duplex Ride» terningkast 6, og beskrev plata som «Et mesterverk som ikke bare vil tåle tidens etterprøving, men vokse seg stor – veldig stort. Jeg tror faktisk ikke det lages musikk som dette noe annet sted på kloden».Rolling Stones anmelder sa blant annet: «Radikalt og modig – lyrisk og spennende. Ren musikalsk magi. Så intenst personlig at lytteren får tårer i øynene».

«Out Here. In There» gis ut på Jazzland Recordings.

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.