Bergen Jazzforum, logo 2007

Årets jazzklubb

Bergen Jazzforum tildelt prisen som Årets Jazzklubb for 2008.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I forkant av åpningskonserten med Marc Ribot under Vinterjazz 1. februar, mottar Bergen jazzforum utmerkelsen Årets Jazzklubb 2008. Prisen overrekkes av styreleder i Norsk jazzforum, Odd Erik Hansgaard. Bergen Jazzforum har med sin høye aktivitet og gjennomførte kvalitet gjort seg fullt fortjent til utmerkelsen Årets Jazzklubb 2008, heter det i vurderingen Norsk jazzforum har lagt til grunn for avgjørelsen.

Norsk jazzforum står bak prisen Årets jazzklubb som foruten av æren også består av kr. 10 000, og tildeles en av organisasjonens medlemsklubber. Prisen Årets jazzklubb deles ut under Vinterjazz 2008. Den tidagers landsdekkende markeringen setter fokus på den gode klubbaktiviteten, og er derfor en flott anledning for overrekkelsen av prisen Årets jazzklubb.

Vinterjazz arrangeres 1.-10. februar med blant andre Mathias Eick Quartet på turné.

Begrunnelse
Bergen Jazzforum ble etablert i 1972, og er en av Norges eldste jazzklubber. Klubben har vært i kontinuerlig drift siden starten, og har som hovedformål å fremme musikkmiljøet i Bergen og omland, samt å stå for jevnlig avvikling av konserter hele året. Etter etablering av stiftelsen Vestnorsk Jazzsenter i 1998, har Bergen Jazzforum fungert som arrangementsansvarlig for Vestnorsk Jazzsenters hovedscene på Sardinen USF, i tillegg til arrangementer på Røkeriet USF og Landmark i Bergen Kunsthall.

Bergen Jazzforum har en markant profil med konserter av både internasjonale og nasjonale navn, og presenterer i tillegg dyktige regionale musikere. Klubben presenterer moderne jazz og utmerker seg som nyskapende. De har høy aktivitet, og i høst satte klubben publikumsrekord med en tilnærmet dobling av besøkende i forhold til tidligere år. Den målrettede og gode kontakten med publikum er et viktig moment i vurderingen av klubbens kvalitet. Klubben står bak Finsejazz, og har også tatt ansvar for formidling av jazz til barn og unge med arrangement som konsertserien BAJAZZ, talentkonkurransen Jazz i Sikte og samspillkurs for unge musikere over 16 år. Bergen Jazzforum er en viktig klubb for regionen, men også svært synlige for resten av landet.

Bergen Jazzforum har med sin høye aktivitet og gjennomførte kvalitet gjort seg fullt fortjent til utmerkelsen Årets Jazzklubb 2008.

Det er Norsk jazzforum som melder dette.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev