Marc Ribot

Store norske jazzpianister og amerikansk stjernedryss

Etter å ha avsluttet høyfjellsjazzfestivalen Finse 1222 i slutten av denne måneden, er det gitarikonet Marc Ribot som skal stå for åpningen av klubbsesongen hos Bergen Jazzforum.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Marc Ribot (bildet) er kjent som den faste gitaristen til Tom Waits og har også samarbeidet med blant andre Elvis Costello og John Zorn. Han står på scenen på Sardinen USF den 1. februar sammen med sitt Spirtual Unity (Roy Campell – trompet, Henry Grimes – bass og Chad Taylor – trommer).

Helgen etter er det den ferske vinneren av ”International Jazz Talent 2007”, Mathias Eick, som kommer med sitt eget nyoppstartede band, og kvartetten består ellers av Andreas Ulvo – piano, Nicolai Eilertsen – bass og Audun Kleive – trommer. Deretter er det klart for Norges kanskje fremste og mest trendsettende musiker, Bugge Wesseltoft. I høst gav han nok en gang ut en kritikerrost plate, denne gangen solo. Og det er som soloartist han kommer til Bergen i vår og skal holde konsert på flygelet som han selv har vært i Tyskland og plukket ut på vegne av Bergen Jazzforum og Nattjazz.

Torsdag 21. februar er det tid for vårlig romantikk og lune stemningsøyeblikk når Tord Gustavsen Trio endelig gjester Bergen igjen. Trioens andre plate var den første instrumentale jazzplata som noen gang toppet VG-lista og de har de siste årene skaffet seg trofaste tilhengerskarer både i inn- og utland.

Chris Potter er et navn de fleste jazzentusiaster vil være kjent med. Som en av de store amerikanske jazzsaksofonistene har han markert som en svært talentfull musiker, beundret av så vel kritikere som jazzentusiaster. Ingebrigt Håker Flaten har gjort seg bemerket som en av Norges fremste bassister, og etter å ha vunnet Vitalprisen under Kongsberg Jazzfestival dannet han sin egen kvintett som senere har blitt omtalt som Norges kanskje beste live-ensemble.

Jim Beard er en svært aktiv og spennende jazzpianist som i anledningen har fått med seg et lag med Bergenske musikere i et jazz-fusion prosjekt. Det refereres ofte til den nye nordiske jazzbølgen som består av unge kreative og svært dyktige musikere.

Atomic er et band som figurerer langt oppe på listen over disse bandene med det som ofte omtales som verdens beste komp i ryggen: Ingebrigt Håker Flaten (bass) og Paal Nilssen-Love (trommer).

Som en avslutning på vårsemesteret og en introduksjon til sommeren har Bergen Jazzforum hentet den afrikanske bassisten, sangeren og multiinstrumentalisten Richard Bona (25. april). Med afrokubanske og karibiske rytmer tilsatt brasilianske harmonier og fløyelsmyk sang vil Bona kunne bidra til et aldri så lite svært ønskelig klimaskifte.

Bergen Jazzforum har også dette semesteret det tilbudet med gratiskonserter på Landmark under fanen Jazzout. På programmet står Spring feat. Andrea Parkins, trommeduoen Osgood/Skarbø samt Audun Kleive Generator X.

For mer informasjon, se bergenjazzforum.no.

Det er Bergen Jazzforum som melder dette.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev