Bergen Jazzforum, logo 2007

Høsten med Bergen Jazzforum

Bergen Jazzforum melder om et høstprogram av høy kvalitet. Sterke profiler som Joe Zawinul og Brad Mehldau er blant artistene som skal glede byens jazzentusiaster.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Høstens kanskje største happening for mange finner sted fredag 2. november. Da står Joe Zawinul på scenen med sitt eget Zawinul Syndicate. Zawinul har spilt med blant andre Dinah Washington, Cannonball Adderly og Miles Davis før han sammen med saksofonisten Wayne Shorter dannet et av 70-tallets viktigste jazzband med nevnte Weather Report.

Sterke pianister

Dagen etter kommer enda en amerikansk stjerne, nemlig pianoesset Brad Mehldau. Han nevnes gjerne i samme åndedrag som både Duke Ellington, Bill Evans og Keith Jarret og anses i likhet med dem å ha revolusjonert måten å spille piano på. Han inkorporerer ofte samtidens musikk og har gjort låter av både The Beatles og Radiohead.

Pianomusikk av høy klasse blir det også når Joey Calderazzo kommer til Bergen. Han betegnes gjerne som den kreative drivkraften i Branford Marsalis Quartet og har i tillegg spilt med både Michael Brecker, Jack DeJohnette og Dave Holland.

I tillegg får byen besøk av pianist Alexander Schlippenbach. Han presenterer sitt Monks Casino – låter av Thelonius Monk i ny innpakning.

Funky stemninger

5. oktober er dagen alle trommeentusiaster bør sette av i kalenderen, melder Bergen Jazzforum. Da kommer nemlig trommeguru Manu Katche med nytt band og nytt materiale. Med seg har han blant annet norske Trygve Seim og Mathias Eick.

Semesteret avsluttes med en funky sveitsist/østerisk trio ved navn Depart som er kjent for å appellere til dansefoten så vel som til hodet, og som etter å ha skapt elektrisk stemning på klubb- og festivalscener rundt om i Europa fra 1985 til 1994 nå endelig gjør comeback.

Norsk profil

Ellers er det et vidtfavnende program Bergen Jazzforum i dag presenterer. Fra Farmers Market som åpner semesteret den 31. august med sin miks av balkansk folkemusikk, jazz og humor, via Eivind Aarsets Electronique Noir, til Solveig Slettahjell og Supersilents improviserte blanding av samtidsmusikk, jazz og støy.

Foreløpig program:

31.08 Farmers Market
07.09 Calderazzo/Broström/Sjötvedt/Mjaaset Johansen
14.09 Eivind Aarset Electronique Noir
21.09 Supersilent
05.10 Manu Katche
19.10 Alexander Schlippenbach
26.10 Solveig Slettahjell
02.11 Zawinul Syndicate
03.11 Brad Mehldau Trio
16.11 2 Foot Yard
30.11 Depart

For mer informasjon se bergenjazzforum.no.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev