Osafestivalen_2006

Osafestivalen 2006

Odd Nordstoga, Tindra, Steinar Ofsdal og Majorstuen er blant artistene som kommer til den 16. Osafestivalen på Voss. Det blir konserter, seminar og kurs gjennom fire hele dager. Årets tema er Musikk på vandring.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I perioden 26.- 29. oktober arrangeres årets Osafestival på Voss. Det er 16. gang denne festivalen arrangeres.

Musikk på vandring
Årets tema er «Musikk på vandring». Det utbroderes på følgende vis av arrangøren: «Musikk på vandring i tid og rom. Musikk som gjennom tidene har gjeve og motteke impulsar: Spelemenn som reiste lange vegar for å læra ein slått, folkeslag som flytta og tok med seg sin nedervde kultur. Gamle tonar, nye landskap, gamle tradisjonar, nye impulsar.»

Dette temaet markeres blant annet med innslag ved sigøynerbandet Gjertruds sigøynerorkester som henter sin inspirasjon fra Ungarn, Russland og Romania, og kvintetten Baroque Fever som gjenskaper noe av den feberhete italienske ånden som fra 1700-tallet.

Musikalsk vandrer festivalen også mot norske folketoner, fra tradisjonelle Voss Spelemannslag til modernistene og INTRO-folk vinnerne i Majorstuen.

Høydepunkt for mange blir nok likevel konserten med den folkekjære trubaduren Odd Nordstoga.

Bestillingsverket til årets Osafestival leveres av en sann musikalsk vandrer: Gabriel Flilflet har skrevet «Elver og elvemot». Det blir fremført av: Gabriel Fliflet (komponist, trekkspel), Berit Opheim (vokal), Ånon Egeland (fele) , Tore Bruvoll (gitar), Gjermund Larsen (fele, cello) og Sondre Meisfjord (kontrabass). Fliflet drar her inn impulser fra alle de medvirkende og deres særpreg, og lar disse møtes i et nyskrevet verk for Osafestivalen.

Konsertene er beregenet på et bredt publikum og inkluderer både små, intime klubber, familiekonserter (folkemusikalsk barnecabaret med Tindra) og storkonsert i Vossasalen.

Seminar og kurs
«Instrumentet – verktøy eller klenodium», det er tittelen på årets seminar. Det legges opp til drøftinger både torsdag og fredag, der oppføringspraksis i folkemusikk og tidligmusikk skal diskuteres.

Det blir også kurs i argentinsk tango og vossaspringer for de som ønsker å utvide sitt repertoar ytterligere.

Artistutvalg:
Bestillingsverk – Elver og elvemot av Gabriel Fliflet
Odd Nordstoga
Tindra
Majorstuen
Steinar Ofsdal
Einar Olav og Gjermund Larsen

For ytterliger omtale og all nødvendig informasjon, gå videre til osafestivalen.no.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev