Majorstuen Spelemannslag (Anne Lise Flavik / Fotofabriken).

Ny runde med FolkemusikkPØBBEN

FolkemusikkSCENA i Oslo har presentert høstens program på FolkemusikkPØBBEN. Det blir i første omgang fem konserter, der Majorstuen Spelemannslag er første gruppe ut. Også en konsertserie kalt OsloFOLK er under oppseiling.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

FolkemusikkPØBBEN fortsetter på Cordial Scene i Storgata 45 i Oslo, og lover fem spennende konserter denne høsten.

2. september braker høstens første konsert med folkemusikk løs. Majorstuen Spelemannslag besøkte FolkemusikkPØBBEN våren 2001, og har siden det gjort stor lykke på ulike festivaler og kappleiker. Under Landskappleiken 2001 på Rauland vant de lagspelklassen, og i 2002 på Vågå vant de den nyopprettede åpne klassen. FolkemusikkSCENA skriver på sine nettsider at de er stolte over at gruppa igjen skal opptre på FolkemusikkPØBBEN.

30. september blir det opptreden med Hallvard Bjørgum, som regnes som en av de fremste representantene for det drivende Setesdalsspelet, og en av Norges fremste hardingfelespillere. Han har vunnet Landskappleiken 2 ganger, kongepokal og spelemannspris. Han ble i 1991 utnevnt til statsstipendiat, og har siden 1990 drevet kultursenteret Sylvartun.

Tindra står på scenen på Cordial 28. oktober. Tindra er en folkemusikktrio som består av Åshild Vetrhus fra Suldal i Rogaland (kveding), Jorun Marie Rypdal Kvernberg fra Fræna i Romsdal (fele/hardingfele) og Irene Tillung fra Voss (akkordeon). Gruppa har eksistert siden høsten 2000, og oppstod i folkemusikkmiljøet ved Norges Musikkøgskole. På programmet står for det meste tradisjonsmusikk fra hjemtraktene til de tre som de selv bearbeider og arrangerer for besetningen.

25. november er det klart for Vågå Spelemannslag, som fyller hele femti år i 2002. De er et aktivt lag som har feiret jubileet med en CD-utgivelse og med å arrangere Landskappleik. Laget har i mange år markert seg som et av landets beste spelemannslag, og har ligget i toppen av resultatlistene på Landskappleiken og Landsfestivalen.

Arrangemnetet 16. desember går under mottoet 70-tallet er tilbake!, og tar utgangspunkt i at Oslo på 70-tallet var en smeltedigel for en hel generasjon unge folkemusikkutøvere. I Oslo samlet mange unge med like interesser seg, og et unikt miljø ble skapt, bl.a. på legendariske Club 7. Mange av musikerne har i etterkant satt kraftige spor etter seg i norsk folkemusikk, og FolkemusikkSCENA har bedt Tellef Kvifte og Leiv Solberg om å samle noen av de sentrale personene fra denne perioden til en «mimrekonsert» på PØBBEN denne kvelden. Det vil etter hvert bli sluppet flere detaljer rundt hvem som skal medvirke, så Ballade kommer ganske sikkert tilbake til dette arrangementet.

Du kan ellers lese mer om de enkelte artistene på denne hjemmesiden fra FolkemusikkSCENA, der de opplysningene til denne artikkelen også er hentet fra.

I tillegg til disse arrangementene vil FolkemusikkSCENA igjen arrangere konsertserien OsloFOLK. Starten for denne serien vil være i slutten av oktober.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.