Per Anders Buen Garnås

Laget for Folkemusikk inviterer til Oslokappleik

Laget for Folkemusikk inviterer til Oslokappleik lørdag 22. oktober, i Storsalen i Nordahl Brunsgate. Det vil bli konkurrert i de tradisjonelle klassene for spel, dans og vokal folkemusikk, samt bygdedans, durspel og en egen åpen klasse for den som ønsker å eksperimentere litt.

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Den årlige Oslokappleiken avholdes som vanlig den siste helgen i oktober i regi av Laget for Folkemusikk. På kappleiken kan du møte folkemusikken på en tradisjonell arena Deltakerne dømmes av 3 dommere og den beste tredjedelen premieres. Oslokappleiken er åpen for deltakere fra hele landet, men den samler vanligvis folk fra hele Østlandsområdet.

Kappleik er den vanlige konkurranseformen innen norsk folkemusikk. Det tevles i de tradisjonelle klassene for spel, dans og vokal folkemusikk. Oslokappleiken har også tevling i bygdedans, durspel og en egen åpen klasse for den som ønsker å eksperimentere litt.

Det settes opp gjeve vandrepremier i de ulike klassene. Disse må vinnes tre ganger før de fås til odel og eie. Per Anders Buen Garnås og Annbjørg har i år muligheten til å vinne premien for beste spelemann på hardingfele til odel og eie hvis de stiller opp. I klassen for beste spelemann på vanlig fele har Andreas Skeie Ljones samme mulighet, likesom Ingvill Marit Garnås har det i vokal folkemusikk. Av danseparene har Rolf og Anne Grete Bjørgan mulighet til å vinne premier til odel og eie.

Kappleiken foregår som før i Storsalen i Nordahl Bruns gate 22 og den starter klokken 11.00. Klokken 20.00 blir det kappleiksfest på Slurpen som ligger i Lakkegata 79 B like ved Lakkegata skole. Kappleiksfesten er den store sosiale arenaen med dansespel og premieutdeling fra kappleiken.

Oslokappleiken er i år en del av OsloFOLK- Festivalen. Det er konserter, kappleik og fest fra torsdag 24. til mandag 28. oktober. Torsdag kveld spiller Jon Balke/ Batagraf på Parkteateret. Fredag 25. oktober spiller den kjente Vinje-gruppa Blåmann Blåmann på samme sted. OsloFOLK – Festivalen avsluttes med gruppen Tindra på FolkemusikkPØBBEN (Cordial Scene) mandag 28. oktober. Festivalen er et samarbeid mellom Laget for Folkemusikk og FolkemusikkSCENA – Oslo. Du kan lese mer om festivalen på www.folkemusikkscena.no, som denne artikkelen er publisert i samarbeid med.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.