Flukt, 2003

Flukt på Bør og Børsen

Folkemusikkscena melder at FolkemusikkPØBB-arrangementet med Flukt mandag 3. mars er flyttet fra Cordial til Bør og Børsen i Oslo. Her kan du lese mer om trioen som omtales som et friskt pust i den norske tradisjonsmusikken, med sin kombinasjon av norsk og internasjonal folkemusikk, der både egne låter og gamle slåtter i ny drakt står på programmet.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Nils Øyvind Bergset, leder, Folkemusikkscena, Oslo

Musikken til Flukt representerer et av de mange friske pust som er kommet inn i tradisjonsmusikk i Norge i senere tid. De kombinerer inngående kjennskap til det beste i norsk folkemusikk med skolert musikkunnskap fra andre musikkretninger og andre land. De tre musikerne har ulik bakgrunn, og dette har gitt grunnlaget for gruppas spesielle spillestil. Med bakgrunn som spenner fra tradisjonelle kappspell, til musikkstudie på konservatorier og universitet, har gruppa lyktes i å skape sin egen plattform innen tradisjonsmusikken.

Spesialiteten ligger i arrangementene. Den vare følelsen for kvaliteten i tradisjonsmusikken kombineres med en utradisjonell bruk av komp, hvor enkeltinstrumentene i større grad deler på oppgavene. Egne låter, og nye arrangementer av gamle slåtter fra så vel Norge, som Irland og Balkan får på denne måten en vitalisering og fornying som fungerer godt – ikke minst som konsertmusikk. Spensten i den tradisjonelle musikkarven er bevart, samtidig som også nye lyttergrupper opplever at musikken virkelig svinger.

Den nyskaping som Flukt representerer har vunnet mye anerkjennelse. Flukt har spilt i flere radio- og TV-program, gjort stor suksess i USA, og sluppet sin første CD – på 2L – med fine kritikker. Gruppa opplever også kjemperespons blant barn og unge når de turnerer for Rikskonsertene.

FLUKT spiller masse god folkemusikk iblandet noen gode historier for liten og stor, og passer like godt for barneskolelever som for drevne konsertgjengere.

I Flukt spiller Sturla Eide Sundli. Født i 1975 i Trondheim, og oppvokst i Orkdal, Sør-Trøndelag. Han begynte tidlig å spille fele og deltok på sin første kappleik som åtte-åring. I 1999 ble han kvalifisert som «A-klassefelespiller». Han har mellomfag i musikk fra NTNU.

Merittlisten er lang med store oppgaver nasjonalt og internasjonalt. Han har representert Norge i blant annet Paris og på Euromusica i Ungarn.

Et av hans musikalske kjennetegn er allsidighet og et åpent i forhold til andre musikkstiler, som har resultert i samarbeid med både jazz- , klassiske- og rockemusikere i tillegg til basen i folkemusikk og dansemusikk. For tiden underviser han blant annet ved Kulturskolen i Orkdal ved siden av hans virke som frilans utøver.

Sondre Meisfjord. Født i 1977 i Oslo, men oppvokst på Frei på Nordmøre. Han er ble uteksaminert fra jazzlinjen ved musikkonservatoriet i Trondheim i 2001og har i tillegg mellomfag i musikk fra universitet i Oslo.

Meisfjord er en av de mest etterspurte bassister i Norge i dag og rekken av oppgaver og samarbeidspartnere er lang og allsidig. Han har gitt ut plate med gruppen «Come Shine» og «Jon Pål Inderberg og the Zetting». I 2001 spilte han i Trondheim Jazzorkester sammen med Pat Metheny under jazzfestivalen i Molde og har for øvrig spilt på de fleste store jazzfestivaler i Norge. Utover dette har han en lang rekke oppdrag bak seg på teater, i platestudio og på konsertsecenen i ulike konstellasjoner.

Øyvind Farmen. Født i 1972 i Tjølling, Vestfold. Klassisk utdannet fra Barratt Dues musikkinstitutt med beste karakter fra både hovedinstrument og kammermusikkeksamen.

Virker innen ulike genre og har samarbeidet med musikere og komponister som Arne Nordheim, Elise Båtnes og Ole Kristian Ruud og vært solist med orkestre som Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester og Den Kongelige Norske Marines Musikkorps.

Han har vunnet store internasjonale konkurranser og holdt konserter i en rekke land.

I tillegg har han bakgrunn fra gammeldans og dansemusikk og vært jevnlig benyttet som studio- og teatermusiker i ulike sammenhenger.

Konserten starter som annonsert klokken 20.30, med billetter á kr. 50,-. Du kan lese mer om Flukt på disse sidene hos Folkemusikkscena.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev