pesialrådgiver Karsten Kragh Langfeldt (t.v) i KS og Hans Ole Rian i MFO signerte rammeavtalen på vegne av partene. Foto: Kari Wiker

Rammeavtale på plass for musikere i DKS

Avtalen om vilkår for oppdragstakere ble undertegnet av Musikernes fellesorganisasjon og KS onsdag.

Kalender

Breathe

16/10/2021 Kl. 20:30

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 18.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 19.30

Oslo

Susanne Lundeng Trio

19/10/2021 Kl. 21.00

Viken

Forhandlingsutvalget for DKS i Musikernes fellesorganisasjon (MFO) og KS inngikk onsdag en rammeavtale om vilkår for oppdragstakere i Den kulturelle skolesekken.

– Dette har vært krevende og vanskelige forhandlinger, med problemstillinger og spørsmål som partene har brukt mye tid på å avklare seg imellom. Men vi i MFO er veldig tilfredse med at vi har blitt enige om en rammeavtale som gir forutsigbarhet både for våre medlemmer og andre kunstnere som er på oppdrag for DKS, og for fylkeskommunene og 100%- kommunene, sier forbundsleder i MFO Hans Ole Rian til MFOs nettside.

Rammeavtalen er imidlertid ikke er en tariffavtale. KS anbefaler derfor ifølge sine nettsider medlemmene å vedta avtalen og legge den til grunn når de skal inngå de individuelle oppdragsavtalene i DKS.

– Vi er glad for at partene har blitt enige om en rammeavtale som gir forutsigbare vilkår både for fylkeskommunen og kommunen som oppdragsgiver og for kunstneren som oppdragstaker», sier direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø til Ks.no

Rammeavtalen regulerer blant annet:

– de økonomiske vilkårene for kunstnere som oppdragstakere
– rammer for oppdraget
– oppdragsgiver og oppdragstakers plikter
– immaterielle rettigheter

Med forbehold om at forbundsstyret i Musikernes fellesorganisasjons (MFO) vedtar avtalen i sitt neste møte den 12. juni, gjelder den fra 1. august 2018.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige Ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev