Ensemble Allegria for DKS Akershus. Elever fra Lørenskog besøkte Ingensteds i Oslo under Oslo Kammermusikkfestival. Foto: Lars Opstad (Foto: Lars Opstad)

Høyere satser i Den kulturelle skolesekken i Akershus

Akershus fylkeskommune har besluttet å oppjustere honorarsatsene i Den kulturelle skolesekken i tråd med lønnsveksten de siste to årene.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Akershus fylkeskommune har besluttet å oppjustere honorarsatsene i Den kulturelle skolesekken i tråd med lønnsveksten de siste to årene (4,9 %). De nye satsene gjøres gjeldende fra 01.08.2017.

Akershus fylkeskommune er ifølge deres nettsider det eneste fylke som har framforhandlet en egen rammeavtale med Kunstnernettverket om honorering i Den kulturelle skolesekken, og mange andre fylkeskommuner har valgt å følge satsene. Satsene stått på stedet hvil siden 01.01.2016, da Kulturtanken tok over forhandlingene. Etter at de tpå forsommeren ble kjent at dette ikke lenger var mulig gikk Akershus fylkeskommune i dialog med KS om de kunne ta over forhandlingene.

Les også: Ønsker styrke rettighetene til frilansutøvere i DKS

– Dette er etter vårt skjønn eneste riktige løsning og vi er glade for at KS har møtt oss så positivt i disse diskusjonene, sier Tone Østerdal, seksjonsleder for kultur i Akershus fylkeskommune til nettsiden.

Oppjusteringen som nå gjøres skjer i tett dialog med KS, og er ment som en midlertidig overgangsløsning i påvente av at KS har nødvendige fullmakter til å kunne oppta forhandlinger med berørte parter.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev