Sildajazz ,mobil 2

Om løgn og Hansens solidariske motiver

– Min munn er ren og trenger hverken grønnsåpe eller annen vask, skriver Jan Lothe Eriksen fra Norsk Folkemusikk- og Danselag i dette raske svaret på Tore Hansens innlegg i Ballade i dag. Men muligens bør lederen for Norsk Artistforbund skaffe seg bedre lesebriler.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Jan Lothe Eriksen, Norsk Folkemusikk- og Danselag

Tore Hansen, min munn er ren og trenger hverken grønnsåpe eller annen vask.

Du har hatt det vel travelt, og jeg ber deg lese Musikk-Kultur (nr 3/2002, side 20 og 21) en gang til. Du tillegger meg uttalelser jeg aldri har kommet med, men som det ser ut til at MFOs Tore Nordvik har uttalt.

Mitt anliggende har vært, og er, at Fond for utøvende kunstnere trenger et ikke for stort men effektivt styre, med bred sjangermessig kompetanse – oppnevnt på fritt grunnlag av Kulturdepartementet.

Hvorfor? For å få ivaretatt sjangerberedde og samtidig ha mulighet til å behandle søknader raskt – fortløpende gjennom året. Vi trenger ikke et styre der medlemmene ser seg som representanter for den ene eller andre sjanger. Hverken folkemusikkartistenes, samtidsmusikkartistenes, jazzartistenes, rockeeartistenes, kunstmusikkartistenes eller populærmusikkartistenes organisasjoner skal være representert inn i dette styret. Da får vi det Tore Nordvik i Musikk-Kultur kaller et sjangerfond.

Fondet har til i dag klart dette utmerket. Hvorfor dette nå skal endres er det jeg uttaler til Musikk-Kultur at jeg ikke forstår.

Jan Lothe Eriksen
daglig leder
Norsk Folkemusikk- og Danselag

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.