Stillbilde fra The Musical Slaves They Cant Stop You

Åpent møte om kunstnerfond

Fond for Utøvende kunstnere inviterer i dag til åpent debattmøte om sin uvisse fremtid. Møte vil finne sted på Clarion Hotel Christiania i Oslo klokken 18.00 i dag, 5. mars. Tilstede under møtet vil en rekke representanter fra norsk musikkliv og det politiske miljøet delta.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Den prekære situasjonen for Fond for Utøvende Kunstnere og pedagoger er temaet for diskusjonen i kveld. Det ventes at publikum, politikere og utøverne selv vil forsøke å komme med kreative innspill og synspunkter på hvordan Fondet bør ledes i fremtiden, hvilken funksjon og plass fondet har i vårt samfunn i dag og hvor vidt vi trenger et slikt fond. Publikum, musikere og andre interesserte har mulighet til å komme med sine personlige vyer for fremtiden og delta i debatten.

Fondets midler har både vært brukt som tilskudd til plateinnspillinger og som direkte støtte til utøvende kunstnere som bor og har sitt virke i Norge. Begrepet utøvende kunstnere er i denne sammenhengen lik med; musikere, sangere, dirigenter, sceneinstruktører, dansere, skuespillere og andre som gjennom sin virksomhet fremfører åndsverk.

Årlig deles det ut 130 stipendier a 18 000 kroner. Pengene har vært en viktig støtte og anerkjennelse for norske utøvende kunstnere. Stipend gis på grunnlag av personlige søknader fra kunstnerene selv. Støtte gis til reiser og videreutdanning. Det handler i første rekke om studier i utlandet og støtte til profesjonelle kunstnere for videreutdanning. I spesielle tilfeller kan det bli gitt stipend til studier i hjemlandet. Reisestøtte må være målbundet til reiser av kunst faglig art. Maksimalstøtte her er åtte tusen norske kroner. Det gis også prosjektstøtte og støtte til kurs og seminarer.

Blant paneldeltakere, debattanter og møtedeltakere finner man blant andre Trond Giske (AP), Ola T. Lånke (KrF), Bjørg Eriksen fra Fond for Utøvende Kunstnere, Tore Hansen fra Norsk Artistforbund og en rekke representanter fra Musikernes Fellesorganisasjon.

Musikernes Fellesorganisasjon og Fond for utøvende kunstnere håper på godt fremmøte på dette åpne møtet i kveld.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev