Varnrable er musikkprosjektet til produsent, sanger og visuell kunstner Camilla Myhre, København-boer med norsk-etiopisk bakgrunn som utforsker et lydbilde "mellom techno, soul og eksperimentelle, trommebaserte grooves".

Norsk på Roskilde 2022: – Det er her man finner artistene som skal fylle de største scenene i fremtiden

Fem norske band og artister er booket til årets Roskilde Festival, den 50. i rekken. Årets program har i følge arrangøren og bookingansvarlig «ufattelig mange nyanser», og de norske skal spille på scenene som er spesialdesignet for nye artister å møte et publikum etter pandemistengte arenaer.

Kalender

Ås jazz – en liten jazzfestival

27/01/2023 Kl. 12:00

Viken

Spins, Trills & Glides: NMK & Alessandra Rombolá

28/01/2023 Kl. 18.00-19.30

Oslo

Taffelmusikk!

28/01/2023 Kl. 20:00

Oslo

Alle de norske artistene blir å se på scenene som har fått navnene «Countdown» og «Rising». De to konsertscenene er spesielt for band og artister fra Danmark og Norden, og Roskildes programsjef Anders Wahrén er tydelig på viktigheten av scenene, spesielt med tanke på de siste to årene:
– Programmet på «Countdown» og «Rising» er en viktig del av Roskildefestivalen, for det er her man finner artistene som skal fylle de største scenene i fremtiden. De mange nedstengninger de siste to årene har gjort det nesten umulig for nye artister å møte et publikum, og derfor har vi i år brukt lengre tid på å booke programmet så vi er sikre på å få et så bredt spekter av strømninger med som mulig. Det har vi lyktes med, mener nå jeg, og årets program har ufattelig mange nyanser, sier han i en pressemelding.

De norske som skal spille på årets Roskilde er rapper Musti fra Tøyen i Oslo med Spellemann 2021 i lomma, punktrioen Daufødt, som vant Spellemann i rock-klassen i 2020, elektronikaduoen Soft As Snow, bosatt i Berlin, Varnrable, aka Camilla Myhre, København-bosatt produsent, sanger og visuell kunstner, og VÍÍK, bandet til sanger og komponist Elisabeth Vik som også bor i København, og som utforsker «den norske folkemusikken ispedd pønkete energi», som det heter i omtalen.

Omtalen av VÍÍK er lagt til i en oppdatering av saken 13. mai kl. 14.00.

 

Roskilde Festivalen 2022 er den femtiende utgaven av festivalen. Siden 1971 har festivalen samlet generasjoner av unge rundt musikk, kunst og fellesskap. Roskilde Festivalen arrangeres av Foreningen Roskilde Festival, og lages av 30. 000 frivillige. Alt av overskudd fra festivalen doneres til humanitært, allmennyttig og kulturelt arbeid især i støtte til barn og unge. Gjennom årene har Roskilde Festivalen generert rundt 409 millioner kroner til veldedighet.
(Kilde: Roskilde Festival / Kulturmeglerne)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev