Sondre Båtstrand, Miljøpartiet De Grønnes ungdom

Motstand mot privat fildeler-jakt

– Justisministeren må på banen, mener Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti. De reagerer sterkt på at aktor i saken mot DVD-Jon ønsker å gi musikkbransjen mulighet til å overvåke Internett i jakt på fildelere.

Kalender

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Av Sondre Båtstrand, Miljøpartiet De Grønnes ungdom

Den tidligere lederen for Økokrims datakrimavdeling vil la musikkbransjen selv jakte på mennesker som deler filer på nettet. Grønn Ungdom advarer mot å privatisere politiets oppgaver, og mener dette er en alvorlig trussel mot personvernet.

Vi gir full støtte til Datatilsynet og mener justisminister Knut Storberget må komme på banen med en klar avvising av forslaget.

Inger Marie Sunde, kjent for å ha tapt saken mot DVD-Jon, vil gi musikkbransjen innsyn i adresselister, telefonnumre og navn på nettbrukere, men ifølge loven om elektronisk kommunikasjon er det kun politiet som har tilgang til brukernes identitet. Slik bør det fortsatt være, mener Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti.

Personvernet står svakt i Norge i dag, og det er ingen grunn til å svekke det ytterligere. Hvem som helst skal ikke kunne overta politiets oppgaver!

Grønn Ungdom vil ta tatt kontakt med Justisdepartementet angående saken, og forventer at justisminister Knut Storberget kommer på banen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt

Kulturskolelærer pianist/ pianolærer

Lillehammer kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev