Sondre Båtstrand, Miljøpartiet De Grønnes ungdom

Motstand mot privat fildeler-jakt

– Justisministeren må på banen, mener Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti. De reagerer sterkt på at aktor i saken mot DVD-Jon ønsker å gi musikkbransjen mulighet til å overvåke Internett i jakt på fildelere.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Sondre Båtstrand, Miljøpartiet De Grønnes ungdom

Den tidligere lederen for Økokrims datakrimavdeling vil la musikkbransjen selv jakte på mennesker som deler filer på nettet. Grønn Ungdom advarer mot å privatisere politiets oppgaver, og mener dette er en alvorlig trussel mot personvernet.

Vi gir full støtte til Datatilsynet og mener justisminister Knut Storberget må komme på banen med en klar avvising av forslaget.

Inger Marie Sunde, kjent for å ha tapt saken mot DVD-Jon, vil gi musikkbransjen innsyn i adresselister, telefonnumre og navn på nettbrukere, men ifølge loven om elektronisk kommunikasjon er det kun politiet som har tilgang til brukernes identitet. Slik bør det fortsatt være, mener Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti.

Personvernet står svakt i Norge i dag, og det er ingen grunn til å svekke det ytterligere. Hvem som helst skal ikke kunne overta politiets oppgaver!

Grønn Ungdom vil ta tatt kontakt med Justisdepartementet angående saken, og forventer at justisminister Knut Storberget kommer på banen.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev