BEK-logo

Internasjonalt kunstmøte om programvare i Bergen

Lørdag møtes rundt 40 kunstnere fra inn og utland på BEK – Bergen senter for Elektronisk Kunst, for en ukes workshop om sanntids lyd- og videobehandling. Anledningen er workshopen piksel, som fokuserer på lyd og video, et felt som har vært stemoderlig behandlet i åpne programmeringssystemer.

Kalender

Mange av kunstnerne møttes i fjor på forrige piksel-workshop. Dette ga mersmak, og i år skal enda flere kunstnere presentere programmer og finne felles løsninger. Kunstnerne skal selvfølgelig også vise kunst for publikum. Det skjer på Landmark, Bergen Kunsthall.

I tillegg rommer programmet to temakvelder. Tirsdag 2.november kommer Prodromos Tsiavos fra International Commons for å presentere Creative Commons lisenser. Han skal også snakke om Creative Commons i Storbritannia.

Sentralt er samarbeidet med British Arts Council og det helt ferske samarbeidet med BBC. Torsdag 4.november er det Bjørn Roksvold fra IBM, Vidar Bakke fra Skolelinux, Ole Bjørn Tuftedal fra Bergen Kommune og den italienske kunstneren Jaromil som snakker om forholdet mellom næring og kultur, kunst og kommers. Også dette skjer på Landmark, Bergen Kunsthall.

Workshopen piksel kom i stand etter at kunstner Gisle Frøysland startet utviklingen av MøB sammen med utvikler Carlo Prelz. MøB er et sanntids redigeringsprogram for video. Nå er MøB bare ett av en rekke programmer som presenteres på piksel. Andre programmer er EffectTV, HasciiCam, FreeJ, VeeJay, PDP, PiDiP, GEM, Pure Data, ap02, LiVES, GePhex, Gullibloon, DataDada, Gollum, MAlib og SuperCollider. Workshops og presentasjoner av programvare skjer på BEK . På Landmark, Bergen Kunsthall, vil det være flere live-arrangementer.

Mer om Piksel 04 finner du her. Workshopen er støttet av PNEK, Bergen Kommune, Norsk Kulturfond og kunsthøgskolen i Bergen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev