Håkon Molset (Foto: NRK)

Håkon Moslet: – På Petre skal kidsen få den musikken de liker

Noe av målet med omleggingen av Petre synes å være å kvitte seg med de eldste lytterne, og i stedet tiltrekke seg hit-hungrige 15-åringer. Musikksjef i Petre, Håkon Moslet, mener på sin side at omleggingen kan føre til at Petres nå musikkinteresserte publikum kan oppdage at de faktisk liker Shakira. – Petre er ikke bare for de 5000 mest musikkinteresserte menneskene i landet, den skal i enda større grad være kanalen for de 400.000 som ikke er så interesserte, sier Moslet i dette intervjuet.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Håkon Moslet ble i februar i fjor headhuntet til stillingen som Petres musikksjef fra Dagbladet. I et intervju Ballade den gang bragte med ham, serverte han følgende manifest: – Jeg ønsker å videreføre P3s profil. Jeg er mer opptatt av at det skal være en sterk kanal med en sterk profil. Jeg er mer opptatt av dette enn av å oppnå høye lyttertall. Det vil kanskje være rart for en del folk som forbinder og tenker på meg som en «kommers» mediehore. Det kan de gjerne også tenke, men det er ingen grunn til å frykte at Petre nå vil legge seg på en Radio-1 profil. Tvert imot vil vi rendyrke det enestående. Nå har Moslet & co. tydeligvis vært i tenkeboksen, og kommet på andre tanker.

Du ble jo hyret inn på grunn av en brennede interresse for den gode musikken – og nå skal du fronte Norges nye jukebox-radio. Hva skjedde, Moslet?

— He, he…det med jukeboxradio er din tolkning. Petre har alltid hatt fokus på den gode musikken, og det skal vi fortsette med. Vi kommer fremdeles til å være på utkikk etter ny god musikk, som vi skal spille mye av, men vi kommer også til å legge oss på en bredere profil. Spør man folk om hva de vil ha på radioen, så er det svaret vi får oftest «mer musikk». Men Petre er ikke bare for de 5000 mest musikkinteresserte menneskene i landet, den skal i enda større grad være kanalen for de 400.000 som ikke er så interesserte. Men dette betyr ikke at vi skal være den nye radio NRJ, for vi kommer fremdeles til å ha mye annet enn «bare musikk», og beholde en langt bredere profil.

Apropos bred profil: Dere kommer nå til å kutte ut de fire sendingene som mange ser på som grunnpilarene i dagens P3, nemlig «Karate», «Kaliber», «Junta» og «Holger Nielsens Metode». Har dere fått signaler fra ungdommen om at de ikke vil ha meningsbærende programmer?

— Nei, absolutt ikke, alle tilbakemeldinger vi har fått går vel i retning av å beholde disse programmene, men de har vært på lenge, og vi er helt avhengige av å forandre repertoaret av og til hvis vi ikke skal bli stillestående. Petre-lytterene er stort sett veldig fornøyde med programmene våre, men de er også endringsvillige. Ett problem vi har hatt, er at det er mange som sier at Petre er deres førstevalg, men som ikke hører på oss allikevel. Da tyder det på at vi må bli bredere i musikkvalget vårt.

Så da er planen å kjøre på med mer listemusikk for å få inn nye lyttere?

— Petre kommer ikke til å bli en ren kommers-pakke, hvis det er det du antyder.

Men det går i den retningen?

— Det kan nok hende at man vil få høre Shakira på Petre i fremtiden, men det er jeg overhodet ikke bekymret over. Jeg tror at ved å legge om til en bredere musikkprofil kan de som er veldig musikkinteresserte også få seg en overraskelse.

Ved å oppleve at de også liker Shakira?

— Ja for eksempel. Hvis du viste frem Petre idag til en amerikansk radioprodusent, ville han ha kalt kanalen en bastard. Petre kommer nok alltid til å ha en noe eklektisk mix, men vi føler at det er på tide å ta kanalen ut til flere.

Hvilket betyr mer pop, les: listemusikk?

— Ja til dels.

En av konsekvensene av omleggingen er at Jan «DJ Dust» Tørresen og Marit Karlsen forsvinner fra kanalen – her hevder Moslet at han er på utkikk etter nye talenter.

Karlsen har tidligere uttalt seg i relativt saftige vendinger blant annet i herværende forum, og DJ Strangefruit, som du i fjor høst sparket fra fredagssendingen, var heller ikke kjent for å spare på kruttet. I lys av de siste ukers hendelser: Er det ikke lenger plass til sterke personligheter i Jonny Bernanders NRK?

— Dette har veldig lite med Bernander å gjøre. Vi kommer fremdeles til å være på utkikk etter nye sterke personligheter. Marit Karlsens uttalelser har ikke virket mot henne, snarere tvert imot! Hun har vært en bra dame å ha i hus, som har vært ekstremt viktig både for P3 og meg personlig. Hadde det ikke vært for Marit og et par andre, hadde jeg aldri søkt meg til Petre til å begynne med.

Sa Karlsen selv opp sin stilling?

— Det var noe vi ble enige om.

Hvor tett kommer Petre til å legge sine nye sendeflater opp imot hitlistene?

— Den eneste lista vi har tatt med i betraktningen, og som vi ønsker å fremheve ytterligere etter 1. September, er VG-lista. VG Lista Topp 20, som tidligere ble sendt på kveldstid, skal nå fram i dagslys, mellom kl. 14-16 på tirsdager. Vi ser ingen grunn til å skjule at Norges ledende hitliste går på Petre.

Men hva med rotasjonsfaktoren – i hvor stor grad kommer den til å bli påvirket av VG-lista?

— VG-lista er en av flere barometere vi bruker når vi velger musikk. Det vil det også være i framtida.

Og de andre er…?

— Vi kommer selvfølgelig til å legge selvstendige vurderinger til grunn, ellers har vi andre måter vi mener er bedre enn å bare se på VG-lista. Vi vurderer å ta i bruk et nytt musikkresearch-system, men det vil jeg ikke spesifisere noe mer riktig enda.
 

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.