Marius Lillelien, Petre (foto: NRK)

– Gubbete påstander i Ballade

– Som en ung musikkanal må Petre speile endringer på musikkscenen. Det ville være arrogant overfor lytterne hvis vi ikke brydde oss om et stort musikkinteressert publikum som nå søker seg mot forskjellige hardere typer rockmusikk, skriver Petre-sjef Marius Lillelien i dette svaret på DJs Strangefruits påstand om at Petre i stadig større grad fortoner seg som en radio som er her for å speile musikktrender, snarere enn å fremstå som en kanal som handler om musikk.

Kalender

— Som en ung musikkanal må Petre speile endringer på musikkscenen, skriver Marius Lillelien til Ballade, etter at vi fredag fokuserte på misnøyen som deler av elektronikamiljøet nå føler etter at Pål Nyhus’ faste lørdagssending nå forsvinner fra sendeflaten. – Det ville være arrogant overfor lytterne hvis vi ikke brydde oss om et stort musikkinteressert publikum nå søker seg mot forskjellige hardere typer rockmusikk, sier Petresjefen videre.

Han fortsetter: – Jeg tror ikke det ville vekke særlig oppsikt å si at det skjer langt mer – og at det kommer ut mange flere interessante rockplater i dag enn det gjorde for feks fem år siden. Det ville være redaksjonelt søvngjengeri hvis dette ikke fikk noen som helst konsekvenser for musikkdekningen på Petre. Det betyr ikke at klubbscenen er død eller noe sånt tøv. Derfor har vi fortsatt 13 timer med DJ-sendinger på Petre ukentlig, i tillegg til at forskjellige former for elektronisk musikk dekkes av en rekke andre programmer – som Hal 9000, Karlsens Kabin og Musikkmisjonen.

— På meg virker det nesten like gubbete om man gjerne beskylder norsk platebransje for å være, når Ballade karakteriserer Elin Vister som en lettvekter. Hun har blant annet har stått bak flere av de beste klubbkonseptene i Oslo de siste årene (Frie Former/Brand New Love), har hatt egne sendinger på radio Nova, er musikkanmelder for Natt og Dag osv. Pål Nyhus har laget en rekke glitrende sendinger på Petre – og jeg har bare pene ting å si om ham som DJ. De rent personalmessige sidene av saken ville det være feil av meg å kommentere.

Men akkurat som de fleste klubber ikke har de samme DJ’ene på plakaten hver lørdag mer enn fem år, må Petre kunne fornye seg også på dette området. På dette området har vi vært mildt sagt forsiktige med å gjøre endringer. Å karakterisere det som en slakt å bytte en DJ med en annen og å sette inn et times rockprogram på bekostning av en time med klubbmusikk, vitner om et litt snevert verdensbilde, avslutter Lillelien sin kommentar.

Om du vil spille videre på dette innlegget, kan du sende ditt bidrag på e-post til ballade@mic.no

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev