DAB-radio (Evoke 3, Pure Digital)

Aller leverer tilbake DAB-konsesjonen

Aller leverer tilbake konsesjonen på å drive DAB-radio i Norge. Årsaken til beslutningen er at vilkårene for en videre DAB-only-satsing ble for magre hevder Aller-gruppen.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Utbygging av digitalradio tar for lang tid, og DAB-radio kan per i dag ikke drives alene. Det må kombineres med en FM-konsesjon for å oppnå økonomi i prosjektet, sier administrerende direktør Christian Enger i Radio2 Digital.

Investert nok

— I og med at det fortsatt er langt frem før det er tilrettelagt for digitale radiosendinger i Norge, kaster vi inn håndkleet nå. Vi kan ikke investere mer penger i dette, understreker Enger.

Aller har to ganger søkt om å konsesjon på landsdekkene FM-radio, men fått avslag begge gangene. Mediehuset ser nå at de ikke får tilstrekkelig økonomi i DAB-radio alene. De andre aktørene som har konsesjon på DAB, har FM-sendinger som sin basis, og har derfor et helt annet utgangspunkt enn Aller.

Veldig synd

Konsesjonene for å drive digitalradio i Norge ble lyst ut i 2000. Aller fikk konsesjon i tillegg til P4 og NRK.

— At vi nå må gå til det skrittet å levere tilbake konsesjonen vi ble så glade for å få i 2000, synes vi selvfølgelig er veldig synd. Vi har stor tro på digital radio, og er også sikre på dette er fremtidens radio. Vi kan ikke forstå at myndighetene ignorerer behovet for å lage en arkitektur for utrulling av DAB som bedre sikrer interessene for de aktørene som har vært villig å løfte fram en god og moderne digital kringkastingsteknologi.

Forsinkelsen av utrullingen av digital radio påfører samfunnet og norske kringkastere flere hunder millioner kroner i helt unødvendige doble sendenett- kostnader.

Det er Aller-gruppen som skriver dette i en pressemelding.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev