Tilbudet vektlegger det historiske innholdet, og er i første omgang i utstillingen I grevinnens tid: Musikk og mennesker i Trondhjem 1740–1815.

Tolk Audun Nyhus og Helle Thomassen Singsaas, musikkpedagog Foto: Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum tilbyr fra januar av omvisning for tegnspråklige. Det nye tilbudet vil gjelde for bestilte grupper fra og med januar i utstillingen utstillingen I grevinnens tid: Musikk og mennesker i Trondhjem 1740–1815.,

Museumspedagog Helle Thomassen Singsaas har hatt ansvaret for å utvikle tilretteliggingen. Hun har fått hjelp av Helene Møllevik, formidlingsleder ved Norsk Døvemuseum, til å skreddersy et opplegg som sikrer at hørselshemmede skal få en gjennomført og god opplevelse – på musikkmuseum.

—Vi må fokusere på det kulturhistoriske innholdet. Alle deler av historien bør ha, og har, relevans for hørselshemmede. Det er naturligvis viktig for oss å øke kulturtilbudet til en gruppe som historisk sett ikke har vært inkludert, sier Møllevik i en pressemelding.

I utstillingen I grevinnens tid, som inneholder mye lokalhistorie og skjebner fra byens musikkliv. Her vil det være instrumentenes form og funksjon, og den visuelle verdien av håndverket som står i fokus. Ting man ikke trenger å høre for å oppleve.

— Det er viktig for oss å ha et tilbud til så mange publikumsgrupper som mulig, og det finnes mange måter å fortelle gode historier på. Her har vi måttet jobbe litt ekstra for å sikre et likeverdig tilbud, og har lært mye nytt i prosessen, sier Singsaas i meldingen.

Tolker fra hjelpemiddelsentralen
De nye omvisningene foregår ved hjelp av tolker fra NAV Hjelpemiddelsentral Sør-Trøndelag.

—Dette er spennende for alle involverte. Tegnspråk er et likeverdig språk med for eksempel tysk og engelsk, og bør være et like naturlig valg å tilby som et alternativ i formidlingen, sier Singsaas, som håper at tilbudet vil bli godt mottatt blant tegnspråklige museumsgjester.

Publisert:

Del: