Tolk Audun Nyhus og Helle Thomassen Singsaas, musikkpedagog Foto: Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum fikk pris for beste formidlingsidé

Prisen ble gitt for for omvisning for tegnespråklige. Omvisningen ble gjort i samarbeid med blant annet Norsk døvemuseum, som de deler prisen med.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Prisen for beste formidlingsidé blir gitt årlig av Norges museumsforbund, og ble kunngjort torsdag på det nasjonale museumsmøtet i Fredrikstad. Årets prisen ble gitt til Ringve Musikkmuseum og Norsk døvemuseum for tilbudet «omvisning for tegnspråklige på Ringve Musikkmuseum», et fullverdig formidlingstilbud i utstillingen «I grevinnens tid: Musikk og mennesker i Trondhjem 1740-1815».

Les mer om utstillingen her

Juryens begrunnelse:
Dette var et samarbeid mellom to av avdelingene ved MIST, Norsk Døvemuseum og Ringve Musikkmuseum. Juryen vil trekke fram omstendigheten i forhold til metodikken i utarbeidelse av dette formidlingstilbudet, som gir tilbudet en god forankring i målgruppen. Tilbudet henvender seg til en ny målgruppe for museet og har bidratt til å inkludere døve inn i musikkulturen. Formidlingen har bidratt til nye perspektiver på musikk og lyd, både for museet og målgruppen. Museet har med dette klart å tilgjengeliggjøre og knytte en ny gruppe besøkende til museet.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev