Senterleder Alexander Refsum Jensenius styrer maskinene i labben på Institutt for musikkvitenskap ved UiO Foto: Aslaug Olette Klausen

UiOs innovasjonspris til RITMO ved Anne Danielsen og Alexander Refsum Jensenius

Får prisen for tverrfaglig, banebrytende og innovativt arbeid.

Kalender

Cute Aggression

30/09/2022 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera 1. oktober

01/10/2022 Kl. 15:30

Oslo

Cikada duo på Nødutgangfestivalen

01/10/2022 Kl. 20:00

Nordland

RITMO – Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse er et senter for fremragende forskning (SFF), hvor Institutt for musikkvitenskap HF) samarbeider med Institutt for informatikk (MatNat) og Psykologisk institutt (SV). Senteret skal avdekke de grunnleggende kognitive mekanismene som ligger til grunn for menneskers rytme og tidsopplevelse.

Sentert, ved professor og leder senterets første fem år; Anne Danielsen, og føresteamanuensis og nestleder Alexander Refsum Jensenius, ble onsdag tildelt UiOs innovasjonspris.

Les også: Vil finne magien i musikken

Dette er første gang prisen gis til forskning ved Humanistisk Fakultet.

– Vi er overveldet, overrasket og beæret. Og selvfølgelig veldig glade både på egne og RITMOs vegne. Interessant og positivt å se at innovasjonsbegrepet tolkes så vidt og brukes til å løfte frem verdien av tverrfaglighet og av å krysse grenser mellom metoder og disipliner, sier Danielsen og Jensenius, til universitetets nettsider.

Juryens begrunnelse:
«Den internasjonalt anerkjent og banebrytende forskningen til Danielsen og Jensenius viser klart hvordan humaniora og samfunnsfag både bruker og brukes av, helt andre områder. Den utviser meget bred anvendelse innen et spekter av samfunnsnyttige områder som helse og psykologi, hjerneforskning, språk/lingvistikk og ikke minst, innen musikkvitenskap. I tillegg ble det lagt vekt på at prisvinnerne anvender matematikk og kvantitativ analyse, opererer med åpen vitenskap og har en høy grad av internasjonalt samarbeid. Anne Danielsen og Alexander Jensenius er sterkt nyskapende og sprenger ideen om hva innovasjon kan være. Prisvinnerne utfører banebrytende tverrfaglig arbeid som går på tvers av både fag og fakulteter og som har et meget stort anvendelsesspenn langt utenfor fagets grenser. Arbeidet deres både sammen og hver for seg er banebrytende og innovativt i alle betydninger av ordene og oppfyller klart alle nominasjonskriteriene for fremragende innovasjon

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev