Caroline Ailin (Foto: Waterfall Music)

Slår seg sammen i nytt forlag

Arctic Rights Management har som mål å sikre at flere rettigheter blir værende i Norge.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det har lenge vært snakket om at forlagssiden i norsk musikkbransje må konsolideres. En av pådriverne har vært Kai Robøle i Waterfall Music, som har jobbet mot dette i flere år.

Mandag melder Dagens Næringsliv (DN) at Robøle i samarbeid med blant annet tidligere daglig leder i Phonofile, Erik Brataas, har etablert et nytt, sammenslått forlag; Arctic Rights Management (ARM). Med seg har de også svenske Kerstin Mangert med bakgrunn fra STIM (svenske TONO), og i tillegg Truls Nergaard Hanna Berg-Nilsen og Odd Jensen, alle fra Waterfall Music.

Forlaget består av hele eller deler av katalogene til Waterfall Music, Obel Publishing, Propeller Music og Norsk Musikforlag. Per i dag er rundt 30 låtskrivere tilknyttet det nye selskapet. Deriblant Caroline Ailin som har skrevet New Rules, Dua Lipas nummer 1 hit i UK, og som nå gjør det stort i statene.

Målet er at ARM skal være konkurransedyktig i møte med utenlandske forlag slik at rettighetene forblir i Norge. Dette er også helt i tråd med regjeringens ønske om større enheter.

– Vi må slutte å bare være en råvareleverandør, og heller raffinere musikken selv og sikre norske rettighetshavere en størst mulig del av inntektene, sier Brataas til DN.

Det nye forlaget mottar støtte fra Innovasjon Norge, Music Norway og Norsk Musikkforleggerforening.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev