Come Shine

Blåmandag hele uken

Et av de sikreste vårtegnene i Oslo er åpningen av uteserveringen til Blå ved Akerselva. Her kan du lese mer om hva det alternative utestedet byr på av musikalsk menyer denne uken. Men det starter med Blåmandag og litterær aften med Erlend Loe og Roy Jacobsen.

Kalender

Konsert: ENCORE – INSPIRASJON

27/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Konsert med TERJUNGENSEMBLE

29/09/2023 Kl. 18:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

30/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Her er programmet for Blå i uke 19, slik de selv presenterer det:

Blåmandag: Erlend Loe og Roy Jacobseb leser
Hva sies om en «tjuvlytt» til Roy Jacobsen og Erlend Loes nye, uferdige noveller og romaner – planlagt utgitt høsten 2001? Jacobsen gir ut novellesamlingen «Fugler og Soldater», mens Loes roman ennå ikke har noen tittel. Nils Øivind Haagensen leser fra sin roman «Det radioaktige». To av Cappelens debutanter leser fra «Signaler 2001». Begge de sistnevnte kommer ut i mai. En litterær drømmekveld – helt gratis.

mandag 7. mai/kl. 2000/gratis/cappelens blåmandag/erlend loe/roy jacobsen/nils øivind haagensen/

Ultron: Ku på en klode & Beethoven
U L T R O N er en konsertserie på BLÅ som presenterer brennbare fremførelser i spennet fra klassisk til samtidsmusikk. Kveldens tittel og tema er Trans-Mutation. Tanja Orning og Nøste Kenzior fremfører teaterstykket «Ku på en klode», og avløses av Beethovens Angengläsermusik – party anno late 1800 – for cello og bratsj. Til slutt presenteres en «Multimedia Performance» med signaturen HYB.Q. – Randy Naylor, Tanja Orning og Ove
Storland. «Ku på en klode»

tirsdag 8. mai/kl. 2000/ultron/tanja orning/nøste kenzior/gro løvdahl/randy naylor/ove storland/

Blålyd: «Se lyd og høre bilder» – Deathprod. m.fl.
Denne kvelden skal du få se på lyd og høre på bilder. Noen av landets fremste samtids- og jazzmusikere skal tolke fantasifulle og visuelt forseggjorte partiturer. Helge Sten aka Deathprod., Christian Wallumrød og Arve Henriksen tar for seg Walter Mays «Sketch for Sound Block One» (1964) og Tomas Marcos «Sü» (1965). Hans Kristian Kjos Sørensen spiller Yannis Xenakis’ «Sappho» og utdrag fra «Conversations» (1985) av Georgs Aperghis, mens Ellen Aagaard skal fremføre «Stripsody» (1966) av Cathy Berberian og «Sequenza III» (1966) av Luciano Berio. I tillegg skal Blå prydes med betagende partiturer, presentert av billedkunstneren Tone Myskja.

onsdag 9. mai/kl. 2000/kr. 80,-/blå-medl. 80,-/ny musikk-medl. 0,-/ny musikk/ blålyd/

Omsklo – et performance-film/video-sound-mayhem: På Blå, rundt Blå, over Blå, under Blå
Du er hjertelig velkommen til Blå denne kvelden. Men hold deg fast, for vertskapet AutoSpaceArtProd og Void ( ) er troendes til det meste. Og hvis du sitter i ro, vil du sannsynligvis få med deg svært lite – Forestillingen er overalt – på Blå, over Blå, utenfor Blå og under Blå – nede i Akerselva. Kunsterkollektivet OMSK fra London inviterer deg til å være med i begravelsesritualer, og lover vodka, striptease og karaoke. Danseren og koreografen Henriette Pedersen viser «Løs i kjøttet» – en fin miks av slakteristank og etterbarberingsvann. The Heartists presenterer seg som to dyslektikere med hjertet som verktøy og viser forestillingen «River Dreams» – nede i Akerselva. OMSKLO er støttet av Norske Billedkunstnere, Norge 2005, British Council og Riksutstillinger. Interesserte kan kontakte Jan Skomakerstuen på 90 86 40 77. Mer info om artistene finner du på http://www.void.no/

torsdag 10. mai/kl.2000/kr. 60,-/medl. 60,-/omsklo/

Come Shine pusser på gamle perler

Når man spiller inn gamle, udødelige jazzperler, så stiller man seg lagelig for hugg. Det har Come Shine gjort, og responsen var en haglskur av lovord fra landets musikkritikere. Downbeat-journalisten Dan Oulette refererte ComeShines Vossajazz-konsert med velvalgte superlativer, og nå kan du høre Norges standard-kvartett nr. 1 på Blå, før de farter videre til København og Stockholm. Kapellmester Erlend Skomsvoll er nordmannen som har fått boltre seg fritt med Chick Corea og Pat Methenys komposisjoner. At Come Shines frontfigur er vokalisten Live Marie Roggen – en rakrygget, stilig kvinne med med sin helt egen, uimotståelige stemme – skjemmer definitivt ikke helhetsinntrykket.

«Utsøkthetene som står i kø på denne styrkedemonstrasjonen av en nypløying, som i all sin velde også har nennsomhetens nobelhet i seg.»

Terje Mosnes, Dagbladet (terningkast 6)

«Årets fineste plate»

Roald Helgheim, Dagsavisen

Her kan du lytte til Come Shine – http://www.notam.uio.no/cl/default.htm

fredag 11. mai/kl. 2000/kr. 80/medl. 0,-/come shine/live marie roggen/erlend

skomsvoll/sondre meisfjord/håkon mjåset johansen/

Haga og Lunder slår til igjen: Pusser på gamle perler II
Overgangen er helt perfekt! Etter at Come Shine har frisket opp gammel jazz, skal to dedikerte eksperter få fart på dansefoten med gammel soul og funk. For skal vi være litt dype og pompøse, så er det nok slik at Vidar Haga og Lars Petter Lunder plyndrer fortida for å skape framtida. Deres musikaliske manifest for kvelden inkluderer breakbeat funk, block rockin`beats og kult pop, samt et kresent håndplukket utvalg av soul, jazz og latin. Alt servert på orginale vinylplater. Det er fredag, og dette er helgens soundtrack.

fredag 11. mai/kl. 2200/kr. 60/medl. 0,-/blåkk party/vidar Haga/lars petter lunder/

Scandinavian Alternative Swing: Frijazz fra Blå til vancouver

Det er ikke lett å se profetene fra sitt eget land, men vi tror Blå kan gi deg god hjelp. Slår du sammen Frode Gjerstad Trio og Sten Sandell Trio, får du Scandinavian Alternative Swing – en frijazz-kvintett med Paal Nilssen-Love som pulserende og perkussivt bindeledd. Blå-opptredenen er egentlig en debut og et vorspiel før hele gjengen flyr over Atlanteren for å opptre i Vancouver – Canada. Tilbake til profetiene: Hvis Frode Gjerstad er ukjent for deg, kan vi opplyse om at Stavangers godmodige, upretensiøse og stadig søkende saxofontraktør gir ut plate på to amerikanske selskaper i løpet av mai. Studioopptak på Falcata-Galia og konsertopptak fra Blå på Candence Rec.

Frode Gjerstad – http://www.shef.ac.uk/misc/rec/ps/efi/mgjersta.html

Kveldens konsert er også releaseparty for Sten Sandells debut-CD «Standing Wave» (SOFA 504). Opptakene er fra Blå og Munch-Museet, og skandinaviske jazzister med respekt for seg selv bør anskaffe skiva fort som svint.

Sofa på nett – http://www.norcd.no/sofa

lørdag 12. mai/kl. 2000/scandinavian alternative swing/frode gjerstad/sten sandell/paal nilssen-love/øyvind storesund/johan berthling/

Frie Former – DJ Nikki Lucas (UK): The Shrine presents afrobeat

DJ Nikki Lucas er definitivt en Blå-venn, og ankommer nok en gang med reggae, afro, boogaloo, tyrkisk pop, R’n’B og 2-step i platebagen. Så er hun også en av Malins og Sunshines store forbilder. I juli skal Frie Former presentere Lucas for Molde-publikummet, som en del av Blå i

Molde-programmet. Lucas er initiativtakeren til en rekke klubbkvelder i London, ikke minst afrobeat-klubben The Shrine. Denne klubben nedkom med samleplaten «The Shrine Pres. Afrobeat», fjorårets beste afro-utgivelse i utallige uoffisielle kåringer. Oppfølgeren slipper i disse dager – «The

Shrine Pres. Afro-Digital».

Et samarbeid mellom Frie Former, Blå og Blue Note.

lørdag 12. mai/kl. 2100/kr. 60,- fra kl. 2300/medl. 0,-/frie former/malin&sunshine/dj nikki lucas/

Sam Gray: New Zealandsk stjerne lander i Oslo

Blå har æren av å presentere en ny stjerne på Oslos musikk-himmel – Sam Gray fra New Zealand. Unggutten har tatt hovedstaden med storm i løpet av noen få vårmåneder. Men i hjemlandet har han opptrådt siden tidlige tenår – som klassisk pianist, som perkusjonist i korps og med egenproduserte art rock-album! Tror du oss ikke? Kom og opplev det selv, når unge Gray skal fylle søndagskvelden med piano-pop som er inspirert av alt fra Todd Rundgren, Tori Amos og Bobby Conn til Godspeed You Black Emperor og Sonic Youth. Samt en liten teskje Keith Jarrett.

søndag 13. mai/kl. 2000/sam grey/haavard offer olsen m.fl./

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole