Kyberia

Beethoven was the star

Tirsdag 8. mai lover Ultron-prosjektet en ny performance der de sprenger grenser med teknikk og energi. Åstedet er som vanlig Blå i Oslo. Ultron-arrangementene har sitt utspring i produksjonsselskapet Clair Air.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Clair Air ble dannet i 1992 med utgangspunkt i krysningsfeltet mellom musikkteater og samtidsmusikk. Bak dette prosjektet finner vi i første omgang Gro Løvdahl og Hans-Kristian Kjos Sørensen, som regelmessig har satt opp genresprengende forestillinger i Blås lokaler ved Akerselva.

Tirsdagkveldens forestilling har fått fellestittelen «Beethoven was the star», og består av Tanja Orning og Nøste Kenzior fremfører teaterstykket «Ku på en klode», og avløses av Beethovens «Angengläsermusik – party anno late 1800» – for cello og bratsj. Til slutt presenteres en «Multimedia|Performance» med HYB.Q., som består av Randy Naylor, Tanja Orning og Ove Storland.

Litt nærmere om utøverne: Fra Stavanger kommer HYB.Q, som er en mutimediaperformance gruppe etablert av Randy Naylor bosatt i Stavanger og Paris. Tanja Orning og Ove Storlander gruppens andre medlemmer. HYB.Q bruker ideen om den global landsby til å forske i musikk gjennom multimedia, internett, www og live opptredener. Er det grenser mellom musikk, den visuelle og den plastiske kunstens kommunikasjonsformer?

Noste Kendizor har produsert og fremfører «Ku På En Klode». Hun har lang erfaring med språk, og har vunnet en rekke priser. «Ku på en klode» er en poetisk forstilling som leker med vedtatte foerstillinger og språklige konsepter. Musikken til denne forestillingen er komponert av Tanja Orning.Du finner mer om forestillingen på denne pekeren.

Tanja Orning er en markant norsk cellist med en aktiv karriere innenfor solistvirksomhet, kammermusikk og improvisasjon. Hun har blant annet fartstid fra strykekvartetten Ametri, improgruppen Brave New World og rockebandet Wunderkammer. Hun er tidligere solocellist i Stavanger Symfoniorkester og har motatt Statens arbeidsstipend for yngre kunstnere. Du finner mer om Orning på nettstedet kyberia.no.

Gro Løvdahl (bratsj) produserer Ultron-serien i samarbeid Hans-Kristian Kjos Sørensen og med Blå. Hun er aktiv innenfor klassisk musikk,improvisasjon og musikkteater.

For å komme i nærmere kontakt med Ultron, kan man sende en e-post til hansks@notam.uio.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.