Tanja Orning (foto: Øyvind Holen)

Tanja Orning med plateslipp på BLÅ ikveld

Cellisten Tanja Orning holder plateslippkonsert for sin første soloutgivelse CELLOTRONICS på Blå i kveld. Orning er kjent fra ensembler som Kyberia og strykekvartetten Ametri. Nå har hun spilt inn CD på Ny Musikks label Albedo. Plata inneholder musikk av komponister som Eivind Buene, Øyvind Torvund og Natasha Barrett og Orning selv. Til Torvunds verk hører også en video laget i gammel commodore-spill-stil av komponisten Risto Holopainen, hvor hovedpersonen er en spellemann som samler slåtter. Videoen er inkludert på CDen og skal vises på konserten.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Cellisten Tanja Ornings arbeid med samtidsmusikk, elektronikk og improvisasjon presenteres altså i full bredde på en ny knallrød CD fra ALBEDO. Tanja Orning en musiker og lydkunstner som ikke bare tolker norsk samtidsmusikk skrevet for henne og hennes cello, men som også følger samtidsmusikken over i den elektroniske sfære med interaktivt samspill med computere.

Orning har også tatt flere egne verk med på platen. Hennes samspill med Christian Wallumrød og hans synthesizer fungerer som en rød tråd, og gjør dette til en sterk og personlig preget utgivelse. Vi har hørt før at samtidsmusikken og improvisasjons-scenen har mye til felles, og ”Cellotronics” er intet unntak. Bruk av elektronikk og datateknologi er for Tanja Orning en integrert del av det å spille – elektronikken blir som en utvidelse av instrumentet. Arbeid i forhold til visuelle uttrykk er også en Orning-spesialitet. Øyvind Torvunds stykke Krull Quest er skapt som lydspor til en original video-spill-aktig film av Risto Holopainen. Filmen følger med som bonusspor på plata.

”Cellotronics er en utgivelse som utfordrer våre forventninger til hva en solist er,” skriver Albedo i omtalen av CDen.

Tanja Orning på cello, Christian Wallumrød på syntheziser, musikk av Henrik Hellstenius, Natasha Barrett, Eivind Buene, Øyvind Torvund, Tanja Orning samt video av Risto Holopainen kan oppleves på BLÅ i kveld kl. 21.00. Natasha Barrett har også ansvaret for lyddesignen. Mandag 14. mars spilte Orning samme konsert på Borealis-festivalen i Bergen.

Platen og konserten er støttet av Fond for lyd og bilde, Norsk Komponistforening og Norsk Musikkfond

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev